BT Öğretmeni aylık karşılığı derse girmek zorunda mıdır?

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olan BT Rehber Öğretmeni 15 saat aylık karşılığı ve 6 saat zorunlu ek derse girmek zorundadır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ekim 2019 11:00, Son Güncelleme : 10 Ekim 2019 20:11
BT Öğretmeni aylık karşılığı derse girmek zorunda mıdır?

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün "Fatih Projesi BT Rehberliği Görevi" başlıklı 30.12.2015 tarih ve 13507730 sayılı yazılarının 3. maddesindeki; "3-Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten soma kalan zamanda bu görevi yürütecektir. Görevlendirilen öğretmenin yerine ücretli veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir. 21 saatten fazla ders görevi dolduran öğretmenlere okulu dışında Fatih Projesi BT rehberlik görevi verilmeyecektir."açıklamaları bulunmaktadır.

BT Rehber Öğretmeni görevlendirmesi kriterleri yeniden belirlendi

Bu açıklamalara göre BT Rehber Öğretmeni olarak görevlendirilen öğretmenler mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirmek zorundadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 5. maddesi ve "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi ve diğer maddeler ile girilecek dersler belirlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın "Aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 5. maddesinde "(1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;

a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,

b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,

c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,

ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde yönetici ve öğretmenlerin alanlarında alabilecekleri aylık karşılığı ders sayıları ve alanlarında aylık karşılığı ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da aylık karşılığı ders verilebileceği belirtilmiştir.

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesindeki; "(1)Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,

b) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 6 saati zorunlu olmak üzere haftada 15 saate,

c) Atölye ve laboratuvar öğretmenlerine 20 saati zorunlu olmak üzere haftada 24 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir."hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olan BT Rehber Öğretmeni 15 saat aylık karşılığı ve 6 saat zorunlu ek derse girmek zorundadır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber