Yeni açılan okulların öğretmen ihtiyacı için yer değiştirme duyurusuna çıkılmalı!

Milli Eğitim Bakanlığı; yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen yer değiştirme duyurusuna çıkılarak atama yapılması ve uygulama birliği sağlanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ekim 2019 15:20, Son Güncelleme : 22 Ekim 2019 00:53
Yeni açılan okulların öğretmen ihtiyacı için yer değiştirme duyurusuna çıkılmalı!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Yeni açılan eğitim kurumları" başlıklı 56. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"(1) Eğitim-öğretime yeni açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı yer değiştirme dönemlerinde karşılanır.
(2) Eğitim-öğretime yer değiştirme dönemleri dışında açılan eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı, il genelinde yapılacak duyuru çerçevesinde il içi yer değiştirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile norm kadro fazlası ve ihtiyaç fazlası öğretmenlerin başvurularının alınması suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak atamalarla karşılanır."

Bu yönetmelik hükmüne istinaden bazı iller Temmuz ayında yeni açılan okullara öğretmen yer değiştirme duyurusuna çıksa da, bu tarihten sonra açılan okullara hangi il milli eğitim müdürlüklerinin duyuruya çıktığını tespit etmek için, il milli eğitim müdürlüklerinin resmi internet sitelerindeki "Duyurular" sayfalarına tek tek baktık.

Buna göre; Sadece, Osmaniye İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Adana İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli İl Mili Eğitim Müdürlüğü, Kars İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile Adıyaman İl Mili Eğitim Müdürlükleri yeni açılan okullara öğretmen yer değiştirme duyurusuna çıkmıştır. Bu illerin haricinde iller çıkmış olsa dahi, resmi internet sitelerinde duyuruya rastlanmamıştır.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı; yeni açılan eğitim kurumlarına öğretmen yer değiştirme duyurusuna çıkılarak atama yapılması ve uygulama birliği sağlanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat vermelidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber