4/B'liye Kadro Verilecek mi?

Sitemizde üç gündür 4/B statsünde çalışanlara kadro verileceğine dönük haberler yayımlanmaktadır. Yayımlanmış olan her üç haberin de kaynağı Takvim gazetesidir. Gazete. özel haber logosuyla yayımladığı 28 Ağustos 2007 tarihli haberi, bugün bir kez daha devam ettirmiş ve konuya ilişkin özel bir yasa hazırlandığını belirtmiştir. Sitemize gelen çok sayıda başvuru dolaysıyla bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 4/B'lilere kadro verileceği yönünde Memurlar.net'e, bugün itibarle ulaşan bir bilgi bulunmamaktadır.

2- Ancak, daha önce yayımladığımız "4/B'nin Sonu Nereye Varacak?" başlıklı analizde, yapılacak bir reform çalışmasında, statülerin azaltılması yoluna gidileceğini ve 4/B'lilerin sürekli kadroya geçirilebileceğini belirtmiştik. Analizi okumak için tıklayınız.

3- Takvim gazetesi, son bir haftada, bu konuya ilişkin olarak 3 haber yayımladı. Bunlardan ikisi gazeteye manşet oldu. Yayımlanan haberlere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi.. 28 Ağustos 2007
4/B'de kadro heyecanı 29 Ağustos 2007
4/B'li için özel yasa tasarısı 31 Ağustos 2007

Her üç haberi de memurlar.net olarak detaylı bir şekilde inceledik. Haberlerde kurum veya konuya ilişkin olarak belirli bir bakanlıkta yapılan çalışmaya atıfta bulunulmamaktadır. Son olarak yayımlanan haber dahi, "özel yasa" başlığını içermesine ve bu konuya dair özel bir yasa hazırlığı çalışmasının yapıldığını ima etmesine rağmen, haber detayında, "kamu personel reformuna" atıfta bulunulmuştur. Ziyaretçilerden gelen yoğun telefon karşısında, Takvim gazetesi yetkilileri, haberde "Haberde de belirtildiği gibi bu konu henüz çalışma aşamasında.." detayını vermekteler...

Ancak haberler bir bütün olarak incelendiğinde Takvim gazetesi haberinin, yapılması muhtemel kamu personel reformuna dayanarak 4/B'li haberleri ürettiği anlaşılmaktadır.

Diğer taraftan söz konusu bu haber, bir bilgiden ziyade bir tahmini içeriyor gibi görünmesine rağmen, 4/B'lilere kadro verilmesi yönünde bir kamuoyu oluşturacaktır.

Sitemiz ziyaretçisi 4/B'lilerin, konuya, yukarıdaki çerçevede yaklaşması ve bugün veya bu yıl itibariyle, çok da fazla ümitlenmemesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber