YÖK bilimsel araştırma projelerinin işleyişine yönelik üniversitelerden görüş istedi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, üniversiteler bünyesinde yürütülen bilimsel araştırma projelerinin işleyişine yönelik sorun ve çözüm önerileri hakkında yükseköğretim kurumlarından görüş istedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ekim 2019 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YÖK bilimsel araştırma projelerinin işleyişine yönelik üniversitelerden görüş istedi

Bilindiği üzere, 11. Kalkınma Planında Bilim, Teknoloji ve Yenilik kapsamında alınacak politika ve tedbirler arasında;

"440.1. Üniversitelerin Ar-Ge altyapılarının güçlendirilmesi ve bilimsel araştırma projelerinin nicelik ve nitelik olarak geliştirilmesi için tahsis edilen bütçe kaynakları artırılacaktır.

440.2. Üniversitelerin bilimsel araştırma proje bütçelerinin makro hedeflerle uyumunu sağlamak, projelerin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini temin etmek, üniversiteler arasında eş güdüm ve işbirliğini artırmak ve Plan hedefleriyle projeler arasındaki uyumu güçlendirmek için YÖK bünyesinde bir koordinasyon ve destek birimi kurulacak, bilimsel araştırma projelerine ilişkin bir politika dokümanı oluşturulacak, proje izleme mekanizmaları ve kaynak tahsisinde performans esaslı yeni yöntemler geliştirilecektir." hedefleri yer almaktadır.

Bu doğrultuda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversiteler bünyesinde yürütülen Bilimsel Araştırma Projelerinin işleyişine yönelik sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili üniversitelerden görüş istenmiştir.

İŞTE YÖK YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber