İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'den, kadroya geçişe dair açıklama

MEB, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçişine dair açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2019 20:31, Son Güncelleme : 27 Ekim 2019 15:19
MEB'den, kadroya geçişe dair açıklama

Memurlar.net'te bugün yayımlanan haberde, kadroya geçecek olan sözleşmeli öğretmenlerin maaşlarına dair bilgilendirme yapmıştık. Söz konusu haberde bazı il milli eğitim müdürlüklerinin, sözleşmeilikteki son maaşın iadesini istediğine bunun yanlışlığına dikkat çekilmişti.

MEB'den bugün itibariyle il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda;

1- Sözleşmelilikte geçen hizmet sürelerinin, memuriyete giriş derece ve kademesine eklenmesi gerektiği,
2- Sözleşmelilerden maaş iadesinin istenmemesi gerektiği,
3- Ek ders ücretlerinin göreve başladıkları tarihi takip eden ay başına (ayın 15'i) kadar sözleşmeli öğretmen statüsü dikkate alınarak hesaplanması gerektiği,
belirtilmiştir.

Kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin memurlar.net forumundaki paylaşımları için tıklayınız.

İŞTE RESMİ YAZI

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4'üncü maddesinin 4. fıkrasında. "Bu madde hükümlerine göre öğretmen kadrolarına atananların. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca sözleşmeli öğretmen pozisyonlarında geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak avlık derece ve kademelerinin tespitinde değerlendirilir. Bunlar, atandıkları kadronun mali ve sosyal haklarına göreve başladığı takip eden aybaşından itibaren hak kazanır ve önceki pozisyonlarında aldıkları mali ve sosyal haklar hakkında herhangi bir mahsuplaşma yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.

Bu çerçevede, sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken kadrolu öğretmenliğe atananların,

1- Sözleşmeli öğretmen olarak geçirdikleri hizmet sürelerinin, 657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinde öngörülen memuriyete giriş derece ve kademeleri göz önünde bulundurularak kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirilmesi suretiyle terfi işlemlerinin yapılması.

2- Atandıkları kadrolu öğretmenlik görevine başladıkları tarihi takip eden ay başından (ayın 15'inden) itibaren, yapılan terfi işlemleri sonucunda belirlenen kazanılmış hak aylık derece ve kademeleri üzerinden kadrolu öğretmenler için öngörülen aylık ve diğer özlük haklardan yararlandırılmaları ve daha önce sözleşmeli öğretmen olarak aldıkları ücretlere yönelik herhangi bir mahsuplaşma yapılmaması,

(Örneğin: sözleşmeli öğretmen olarak üç yıl süreyle görev yaptıktan sonra kadrolu öğretmenliğe atanan, öncesinde herhangi bir hizmeti bulunmayan, dört yıl süreli eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren bir öğretmenin kazanılmış hak aylık derece ve kademesi 657 sayılı Kanunun 36'ncı maddesinin (A) fıkrasında öngörülen memuriyete giriş derece ve kademesinde sözleşmeli öğretmenlikte geçen üç yıllık görev süresi de dikkate alındığında. 8'inci derecenin l inci kademesi olarak belirlenecek ve aylığı da bu derece ve kademe üzerinden hesaplanacaktır. Söz konusu personele, sözleşmeli öğretmen olarak aldıktan ücretler için herhangi bir kişi borcu ile kadrolu öğretmen olarak göreve başladıkları tarihten aybaşına kadar geçen türe için kıst maaş ödemesi yapılmayacaktır.)

3- Ek ders ücretlerinin göreve başladıkları tarihi takıp eden ay başına (ayın 15'ine) kadar "sözleşmeli öğretmen" statüleri dikkate alınarak, göreve başladıkları tarihi takip eden aybaşından (ayın 15'inden) itibaren ise "kadrolu öğretmen" statüleri dikkate alınarak hesaplanması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber