Belediyelerin Ne Kadar Da Memur İhtiyacı Varmış!

KPSS sınav sonuçlarına göre yapılan merkezi memur yerleştirmesi, adayların puan ve tercihlerine göre, bilgisayar ortamında yerleştirmesini içermektedir. Bu süreçte, ikincil bir sınav veya sözlü sınav bulunmamaktadır. Ancak, merkezi memur yerleştirmesi süreci esnasında, personel ihtiyacı belirtmeyen mahalli idareler, sürece, sözlü sınav eklenince ve merkezi yerleştirme devre dışı bırakılınca, memur ihtiyaçları olduğunu keşfetmeye başlamıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2007 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, daha sonra, hem zabıta personel alım yönetmeliğinde hem de itfaiye personel alım yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile zabıta memuru ve itafiye memuru alımları bir kez daha merkezi memur yerleştirmesi süreci dışına çıkarılmıştı.

Getirilen yeni düzenleme bağlamında, şuan için sadece zabıta ve itfaiye personel alımları merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkarılabilmiş olduğundan, her gün yeni bir mahalli idarenin ilanı sitemizde yer almaktadır.

1999 yılından bu yana devam eden süreçte mahalli idarelerin aldığı personel alım sayısına yakın bir personel alımı, son bir kaç içerisinde yayımlanmıştır.

Bu da, belediyelerin, objektif bir süreç olan merkezi memur yerleştirmesini kullanmadığı; sürece subjektif bir unsur olan sözlü sınav eklendikten sonra personel alımı yoluna başvurduklarını göstermektedir.

Bu ülkede, adaletten ve eşitlik bahseden kişi veya kişilerin, buradaki çarpıklığı fark etmesi gerekmektedir.

Tüm vatandaşların işe alım süreçlerinin objektif bir şekilde yapılması ve adil bir sistem oluşturulması ve bu talebin devamlı dile getirilmesi, gündemde tutulması, memurlar.net'in en önemli varlık nedenlerinden birisidir.

Süreçte rolü olan veya sürece etki edebilecek tüm bireylerin bu duyarlılığı göstermesini ve bireysel olarak bu gündemi canlı tutumalarını umut ediyoruz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber