İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Muhasebe grubu öğretmenliğine kaynak bölümler yeniden düzenlendi

Haber Giriş : 03 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talim ve Terbiye Kurulunun 340 nolu önceki kararında "muhasebe grubu" alan öğretmenliğine aşağıdaki bölüm mezunlarının atanabileceği belirtilmişti:
"1. Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
2. Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının;
İşletme Bölümü (*)
İktisat Bölümü (*)
Muhasebe Bölümü (*)
Maliye Bölümü (*)"

Ancak, bu karar değiştirilmiştir. Yeni karara göre muhasebe grubu alan öğretmenliğine sadece "Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği" bölümü mezunları atanabilecektir.

Bu yeni düzenleme nedeniyle Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının " İşletme Bölümü", "İktisat Bölümü", " Muhasebe Bölümü " ve "Maliye Bölümü" mezunları artık muhasebe grubu öğretmenliğine atanamayacaktır.

Ancak, yeni Talim ve Terbiye Kurulu kararında 2004 yılı için istisna getirilmiştir. Buna göre, sadece 2004 yılıiçin istisna olmak üzere Yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarının " İşletme Bölümü", "İktisat Bölümü", " Muhasebe Bölümü " ve "Maliye Bölümü" mezunları muhasebe grubu öğretmenliğine başvuruda bulunabilecektir. Burada yabancı dille öğretim yapan yüksek öğretim kurumu ifadesi önemlidir. bu ifade gereğince sadece İngilizce, Almanca veya Fransızca eğitim göre sayılan dört bölüm mezunu muhasebe grubu alan öğretmenliğine başvurabilmektedir. Türkçe eğitim alanlar muhasebe grubu alan öğretmenliğine başvuramayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber