Bir Bilgi, Memurlar.net'ten Nasıl Bulunur?

Memurlar.net'teki haberlerin sayısı bugün itibariyle 80 bini aşmış bulunmaktadır. Bu sayıya; ilanlar, sorucevaplar, kararlar, forum paylaşımları dahil değildir. Memurlar.net'e soru yöneltmeden önce yapacağınız bir kaç küçük aramayla çok daha doyurucu cevaplar elde edebilmeniz mümkündür. Bunun için, "nasıl bir arama yapmanız gerektiğini" bilmeniz gerekmektedir. Memurlar.net'i kullanma kılavuzuna dair bilgi için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2007 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GOOGLE'DAN ARAMA YAPILMASI

Memurlar.net arama servisindeki küçük bir bug'dan dolayı ziyaretçilerimize öncelikle googledan arama yapmalarını öneriyoruz. Google arama bölümüne (site:memurlar.net kelime) yazmanız halinde, google sadece memurlar.net'ten arama yapıp sonuçları getirecektir. Google'daki aramayı "site:ilan.memurlar.net ..." veya "site:forum.memurlar.net ..." şeklinde alt servislerden de yapabilmeniz mümkündür.

örnek: site:memurlar.net okul müdürü atamaları
Yukarıdaki şekildeki bir ifadeyi google yazmanız halinde, google memurlar.net'te okul müdür atamalarına dair haberleri getirecektir.

Bu arama yönetimini diğer siteler için de kullanabilirsiniz.

MEMURLAR.NET'TEN ARAMA

http://www.memurlar.net/search.aspx adresinden arama seçeneklerini girerek arama yapmanız mümkündür. Bu servisteki problem şuan için sadece VE bağlacına göre arama yapamamasıdır. Örneğin "memur atamaları" yazıldığında, sistem sadece memur veya sadece atamaları geçen haberleri getirmektedir. Her iki kelimenin geçtiği haberleri getirmemektedir. Bu hususu dikkate alarak, tek kelime ve diğer seçenekleri girerek, uygun sonuçlara ulaşmak mümkündür.

İLAN ARAMA

Diyelimki, bir kamu kurumunun daha önceki yıllarda yayımladığı bir ilanı aramaktasınız. Bu halde, http://ilan.memurlar.net/search.aspx adresinin kullanılması yeterlidir.

SORU CEVAP ARAMA

Diyelimki, bir sorunlu konuya dair hukuki cevap arıyorsunuz. Bu halde kullanmanız gereken adres http://sorucevap.memurlar.net/search.aspx'tir.

FORUMDA ARAMA

memurlar.netteki en önemli bilgi kaynaklarından birisi de budur. Sözlü sınavlarda neler sorulduğu, hangi kitaplara çalışılması gerektiği, hangi mesleklerin seçilmesi gerektiği, maaşlar, nakiller gibi bir çok konuda bilgi alış verişi içeren binlerce başlık bulunmaktadır. Bu bölümde, google üzerinden arama yapılması mümkün olduğu gibi http://forum.memurlar.net/search.aspx arama servisi de kullanılabilir.

KARAR VE KURS

Karar bölümündeki aramalar için karar.memurlar.net, kurs aramaları için kurs.memurlar.net servisindeki arama kutucuklarını kullanabilirsiniz.

TAKVİMİ UNUTMAYALIM

Memurlar.net'in sağ alt tarafında bir takvim yer almaktadır. Bu takvimden, önce yılı, sonra ayı ve sonra da günü seçerek, istediğiniz bir günün tüm haberlerine ulaşmanız mümkündür.

Aradıklarınızı bulmanız temennisiyle...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber