Kayırmacılığın Alası Tapu'da Yaşandı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay içerisinde yayımladığı ilan ile 4/B'li personel alacağını duyurmuştur. İlana göre, 350'si büro personeli olmak üzere 456 kişi, KPSS'ye girenler arasından, sözlü sınav ile alınacaktı. KPSS puan sıralamasına göre açıklanan kontenjanın üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılmış ve buna ilişkin duyuru 6 Eylül tarihinde yayımlanmıştır. Sözlü sınavlar ise 11-12 Eylül 2007 tarihleri arasında yapılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Eylül 2007 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro personeli için açıklanan 350 kişilik kontenjan için 1050 aday sözlü sınava çağrılmıştır. Ankara'ya çağrılan adaylara ne yazıkki adayların tahmin ettiği üzere hiçbir mesleki soru yöneltilmemiş sadece adı soyadı, babasının ne iş yaptığı gibi hususlar soru olarak yöneltilmiştir.

Sözlü sınav sonuçları ise 14 Eylül 2007 tarihinde açıklanmıştır. Ancak, sadece büro personeli için açıklanan kazananlar listesi dahi büyük bir kayırmacılık yaşandığını göstermektedir.

KPSS SIRALAMASINDA EN GERİDE OLANLAR SÖZLÜ SINAV SONRASINDA DERECEYE GİRDİ

Örneğin, büro personeli için yapılan KPSS sıralamasında 834. olan kişi sözlü sınavda verilen not sayesinde sınavı 2.likle kazanmıştır. Kazananlar listesi, sözlü sınava katılacak aday listesi ile karşılaştırıldığında bu türden pek çok kazanan aday olduğu görülmektedir. Örneklere devam edecek olursa, çağrılanlar arasında KPSS puanına göre 489. olan kişi 5. olarak; 509. kişi 6. olarak; 595. kişi 10. olarak; 659. kişi 15. olarak; 728. kişi 16. olarak; 819. kişi 19. olarak; 999. kişi 33. olarak; kazananlar arasında yer almıştır.

KATILIMCI OLMAYAN KİŞİLER KAZANANLAR LİSTEDE

Bu vahim tablo sadece bununla sınırlı kalmamıştır. Sözlü sınava katılanlar arasında ismi bulunmayan adaylar kazananlar arasında yer almıştır. Sadece bir örnek vermek istiyoruz. Sınavı 28. olarak kazanan kişinin ismi büro personeli için açıklanan katılımcı listesinde yer almaktadır.

Memurlar.net üyelerinin ilana ve sonrasında yaşananlara yönelik tepkilerini okumak için tıklayınız.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün web sayfasında bazı veriler yer almadığı için, yukarıda yer verilen iddiaların doğru olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki dosyalara bakılabilir.

6 EYLÜLDE AÇIKLANAN KATILIMCI LİSTESİ

14 EYLÜLDE AÇIKLANAN KAZANANLAR LİSTESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber