Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Memurlar.net'e Gönderdiği Açıklama

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 17 Ağustos 2007 tarihinde yayımlanan "Kayırmacılığın Alası Tapu'da Yaşandı" başlıklı haberimize yönelik bir tekzip göndermiştir. Genel Müdürlükten gelen tekzipte, 1050 aday arasından sözlü sınavla personel alımında mevzuata uygun hareket edildiği belirtilmektedir. Genel Müdürlüğün açıklamasını aynen yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2007 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Özel Kalem

Sayı :B.09.1.TKG.876.01/J2 Ol I fr A3*) /2007
Konu : Tekzip

MEMURLAR.NET WEB SİTESİ YÖNETİCİLİĞİNE

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzce 11-12 Eylül 2007 tarihleri arasında, 657 sayılı yasanın 4/B maddesi kapsamında Sözleşmeli Personel alımı ile ilgili olarak yapılan sınav sonuçları konusunda, "Kayırmacılığın Alası Tapu'da Yaşandı" başlıklı yazınızın 17.09.2007 tarihinde web sitenizde yayımlandığını öğrenmiş bulunuyorum.

Bu yazınızdaki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ve hatalı bilgilerle yanlış yorumlamalar yapıldığı anlaşılmış olduğundan konu hakkında doğru bilgilerin açıklanmasına ihtiyaç duyulmuş, doğru olan bilgiler ekte açıklanmıştır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yasal haklarımız saklı kalmak üzere 5651 sayılı Kanunun 9. maddesi gereğince "Kayırmacılığın alası Tapu da yaşandı" başlıklı yazınızın yayımdan kaldırılarak cevabi yazımızın web sitenizde yayımlanmasını rica ederim.

Mehmet Zeki Adlı
Genel Müdür V.

"KAYIRMACILIĞIN ALASI TAPU DA YAŞANDI" BAŞLIKLI YAZININ YAYINDAN ÇIKARILMASI VE KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR.

1-Mülakat Sınavı; "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'ı belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının Ek:2 maddesinin (c) Fıkrasına uygun olarak yapılmıştır.

2-Büro Personeli için mülakata çağrılan aday sayısının fazla olması nedeniyle, Daire Başkanı, Hukuk Müşaviri, Şube Müdürü ve Tapu Sicil Müdürlerinden oluşan Komisyonlar tarafından yapılmıştır.

3-Personel ihtiyacı, genellikle taşra teşkilatımızın eleman temininde güçlük çekilen birimlerinde bulunması nedeniyle, sözlü sınavda adayların görev verilecek her yerde çalışabilecek durumda olup olmadığının belirlenmesi önem taşıdığından, bu hususların değerlendirilmesine yönelik olarak, mesleki, hukuki ve genel kültür ile ilgili sorular sorulmuştur. Adaylara sorulduğu bahsedilen ad, soyad, baba adı gibi sorular adayın kimlik bilgilerinin doğrulanması amacını taşımaktadır.

4-'Sözlü sınavda kayırmacılık yapıldığı' yolundaki iddialar tamamen gerçeğe aykırı ve doğru bilgiye dayanmayan yorumlardır. Bu sınavda herhangi bir kayırmacılılıktan söz etmek mümkün değildir. Çünkü büro personeli için mülakata çağrılanların KPSS Puan sıralamasına göre birinci sıradaki adayın puanı 85.229, 1050. sıradaki adayın ise 72.664'dür. Görüldüğü gibi 1.sıradaki ile 1050'nci sıradaki aday arasında çok büyük bir puan farkı yoktur. KPSS Puanı ile Mülakat Sınavı Puanının ortalaması alınarak Adayların başarı puanları hesaplanmıştır.

5-Katımcı olmayan kişilerin kazananlar listesinde yer aldığı iddiaları da doğruyu yansıtmamaktadır. Sınava çağrılan adaylar 06.09.2007 tarihinde web sitemizde yayımlanmıştır. Sınav başvurularında hata ve noksanlık nedeniyle sınava çağrılmayan adayların yazılı başvuruları 11.09.2007 tarihi mesai bitimine kadar kabul edilmiştir. Yazılı başvuruda bulunanların başvuruları teknik heyet ve sınav komisyonu tarafından incelenerek başvurusu haklı görülen toplam 12 adayın sınava katılması uygun bulunmuştur. Buna ilişkin teknik rapor ve sınav değerlendirme kurul kararı web sayfamızda bilgilendirmek amacıyla yayımlanmıştır.

6-06.09.2007 tarihinde açıklanan ve katılımcı listesinde yer almayan ancak 28. sırada sınavı kazanan kişi, 11.09.2007 tarihli toplantıda sınav değerlendirme kurulu kararı ile toplam 12 kişi ile birlikte mülakata çağırılması uygun bulunan kişidir.

Bu değerlendirmeler ve çalışmalar her hangi bir haksızlığın ve yanlışın yapılmaması için ne denli titiz davranıldığını göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber