Tapunun Tekzibine Ne Cevap Verilebilir?

Tapu ve Kadastaro Genel Müdür vekili imzasıyla gönderilen ve bir önceki gün "Kayırmacılığın Alası Tapuda Yaşandı" haberine cevap teşkil eden tekzip yazısını dün yayımlamıştık. Memurlar.net'e gönderilen açıklamada, tekzibin yayımlanması ve haberin siteden silinmesi talep edilmektedir. Tekzibi yayımlamakla birlikte haberi siteden çıkarmadık. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Eylül 2007 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Peki haberi neden çıkarmadık?

Gelen cevapta, en alt sıradakilerin sözlü sınav ile ikinci veya üçüncü olarak atama hakkı elde etmesi "Görüldüğü gibi 1.sıradaki ile 1050'nci sıradaki aday arasında çok büyük bir puan farkı yoktur." gerekçesiyle ile cevaplanmıştır. Bunun bir cevap teşkil etmediğini herkes takdir edecektir.

Gelen cevapta, "Sınav mevzuata uygun olarak yapılmıştır" denmektedir. Evet sınav mevzuata uygun yapılmıştır. Ancak, Danıştay kararlarına göre sözlü sınav kayırmacılığa zemin hazırlamakta, sınavın yargısal denetimini imkansız kılmaktadır. Bir işlem mevzuata uygun olabilir ama hukuka uygun olmayabilir.

Gelen cevapta "Kişilere mesleki soru yöneltildiği belirtilmektedir"... Buna ilişkin bizim cevap vermemize gerek yoktur. Habere gelen üye yorumları ve memurlar.net forumunda yazılanlar, bu açıklamanın doğru olmadığını göstermektedir. Bir kısım adaya sadece kimlik bilgileri sorulmuştur.

Gelen cevapta "Katımcı olmayan kişilerin kazananlar listesinde yer aldığı iddiaları da doğruyu yansıtmamaktadır." denmekte ve katımcı listesinde yer almayan kişilerin sınavı kazanması, adayların bilgilendirilmesi ve teknik heyet ve sınav komisyonunun uygun görüşü ile olduğu belirtilmektedir. Bu açıklama acaba neyin itirafıdır?

Sınav, mevzuata uygun ama adalete değil

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkililerinin de bu satırları okuduğunu tahmin ediyoruz. Kendilerine memurlar.net olarak şu hususu belirtmek istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsi birdir. Bu ülkenin evlatlarını, üstelik bin bir güçlükle okutulan, büyütülen ve binbir acıyla bu ekonomik çarkta hayatta kalmaya çalışan evlatlarını, saçma sapan bir sözlü sınav uygulamasıyla, atama prosedürüne tabi tutmak yakışık almamaktadır. Bu uygulamayı, dün gönderilen bir cevap ile savunmaya çalışmak ise, düşülen durumun içler acısı halini yansıtmaktan öteye gitmemektedir/gidemeyecektir.

Evet, adayların bu işleme karşı yapabileceği bir şey yoktur. Ancak, yüzde 99'unun müslüman olduğunun belirtildiği bu ülkede;
"Sınav komisyonuna, bu işe imza atanlara, buna izin verenlere" haklarını helal etmeyen sınav adaylarının feryadı elbet bir gün yankı bulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber