SSK Görevde Yükselme Sınav Sonuçları İptal Edildi

Ankara 6. İdare mahkemesi diğer davalara da emsal olabilecek önemli bir karar verdi. SSK görevde yükselme sınavı, 2006 yılının Aralık ayında, MEB Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından yapıldı. A ve B kitapçıkları ile yapılan sınav sonrasında, B kitapçığındaki 5 soru, mükerrer olduğu için iptal edildi. SSK, A kitapçığından sınava girenleri 80 soru üzerinden, B kitapçığından sınava girenleri ise 75 soru üzerinden değerlendirdi. İşte bu değerlendirme yöntemi Ankara 6. İdare Mahkemesince hukuka uygun bulunmadı ve sınavın iptaline karar verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2007 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MAHKEME KARARININ SONUÇ BÖLÜMÜ

Uyuşmazlık konusu olayda her ne kadar davalı idarece, mükerrer olan beş soru iptalinin sınav sonuçlarının değerlendirilmesinden önce yapıldığı ve dava konusu sınav sonuçlarıyla herhangi bir mağduriyetin yaşanmadığı ileri sürülmekte ise de, aynı sınava giren kişilerden bir kısmının 75 soru bir kısmının ise 80 soru üzerinden değerlendirildiği, sınavın değerlendirilmesinde Puan=(Adayın doğru cevap sayısı/ geçerli soru sayısı)*100 formülü uygulandığından, sınavda geçerli soru sayısının, B kitapçığında iptal edilen mükerrer beş soru nedeniyle sınav sonucunun değerlendirilmesi yönünden her iki kitapçık türündeki katılımcılar için hem aleyhine hem de sonuçlar doğurabilecek subjektif bir sahip olduğu, yarışma sınavlarında her katılımcının aynı, objektif kriterler üzerinden sınav sonuçlarının değerlendirilmesini isteme hakkının varlığı göz ardı edilemeyeceğinden objektif ölçme ve değerlendirme ilkesinin ihlal edildiği sonucuna varılan dava konusu sınavda hukuka uyarlık görülmemiştir.

NE GİBİ İŞLEM YAPILDI?

Karar sonrasında hizmetli kadrosundan memur kadrosuna atanan 100'ü aşkın kişinin ataması iptal edildi ve bu kişiler eski görevlerine döndürüldü.

KARARIN TAM METNİ

Ankara 6. İdare mahkemesinin kararını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber