İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakilleri Nasıl Olmaktadır?

Sağlık personelinin il içi atamaları, sık sık soru olarak sitemize yöneltilmektedir. bu konuda iki temel mevzuat bulunmaktadır. Bunlardan ilki Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği, diğeri ise Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönergesidir. Bursa Sağlık İl Müdürlüğü il içi atamalara ilişkin olarak çok güzel bir açıklama yayımlamıştır. Önemine binaen bu açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ekim 2007 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tabip ve Uzman Tabip Atamaları

Tabip ve uzman tabipler Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 4. maddesinde stratejik personel sayıldığından, bu personellerin il içi atamaları aynı yönetmeliğin 16. maddesi ile iller arası atamaya dahil edilerek, aynı kurallara uygun olarak internet ortamında ve Bakanlık tarafından yapılmaktadır.

Tabip ve uzman tabiplerin il içi atamalarında şu durumlar istisnaidir ve Bakanlık onayı alınmak kaydıyla Sağlık Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilir:

* 27. madde gereği yeni açılan kurumlara olan tayinler
* 28. madde gereği PDC fazlası kurumlardan açık olan kurumlara veya ihtiyaç halinde merkezden ilçelere olan tayinler

Diğer Personel Atamaları

Tabipler dışındaki diğer personelin il içi atamaları Bakanlığımızın yayınladığı ve bütün kurumlarımıza gönderdiğimiz Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönerge doğrultusunda yapılmaktadır.

Atama Dönemleri

Stratejik personel (tabip ve uzman tabipler) harici atama dönemleri Mayıs, Eylül ve Aralık aylarıdır. Mayıs dönemi atamaları için Nisan ayında, Eylül dönemi atamaları için Ağustos ayında Aralık dönemi atamaları için Kasım ayında müracaat edilir.

Kadroların İlanı ve Başvurular

Bursa Sağlık Müdürlüğü, Personel Dağılım Cetveline göre açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları her müracaat döneminden önceki ay, resmi web sitesi (www.bsm.gov.tr) aracılığı ile ilan eder. Bu kadrolara atanmak isteyen personel formatı belirlenen dilekçeyle en çok beş tercihle birlikte hizmet puanı gösterir PBS çıktısını da ekleyerek kurumu aracılığı başvurur.

Sağlık Müdürlüğü tayin komisyonu, öncelikli tercih sırasına bakarak hizmet puanlarına göre personelin atamalarını tamamlar. Aynı yerin aynı puana sahip birden fazla personel tarafından tercih edilmesi halinde, hizmet süresi fazla olan personel öncelikli olarak atanır.

Müracaat Sınırlamaları

a- Tayin talebinde bulunan personelin çalıştığı birimde hizmetlerin aksamaması için Müdürlük tayin taleplerini kurum veya unvan bazında sınırlama getirebilir. Müracaat sınırlama kararları, Müdürlükçe teşkil edilecek bir komisyon tarafından alınır ve ildeki tüm personele tayin dönemi öncesinden duyurulur.

b- Ataması yapılan personelden, yerine yeni atama yapılmadan görevden ayrılması halinde hizmeti aksayacak olan personelin görevden ayrılışları, yerine yeni atama yapıldıktan sonra sonuçlandırılır. Ancak bu süre iki ayı geçemez.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği

Sağlık Personelinin İl İçi Atama ve Nakillerinin Usul ve Esaslarına Dair Yönerge

İl İçi Tayin Talep Formu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber