İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B'de İvedi Olarak İki Açılım Sağlanmalıdır

AK Parti hükümeti döneminde yaygınlaştırılan 4/B'li uygulaması, temel olarak iş güvencesinin olmaması nedeniyle, sorun oluşturmaya devam etmektedir. Umut ediyoruzki bu konuda önümüzdeki dönemde köklü bir çözüm bulunacaktır. Ancak, sorun köklü bir biçimde çözülene değin, askerlik sonrası göreve başlatılma ve kurum içi yer değişikliklerinin sağlanmasına dair iki konuda, çok ivedi olarak bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu iki konunun çözümü kimseye bir şey kaybettirmeyecek, ancak çözüm bekleyen binlerce adayı ciddi anlamda rahatlayacaktır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2007 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'linin sorunları, saymakla bitecek gibi değildir. En büyük sorun iş güvencesinin olmamasıdır. Bu sorundan dolayı 4/B'li olarak işe giren adaylar, kendilerini güvencede hissetmemektedir. Diğer sorunlar bu ana sorundan sonra gelmektedir.

Ancak, uzun vadede köklü bir çözüm üretiline değin, binlerce adayın mağdur olduğu iki konuda acil bir çözüm bulunması gerekmektedir. Bunlar şu şekildedir:

1- Doğum sonrası izinler de yapılan yeni düzenleme gibi, vatani bir görev olan askerlik görevi sonrasında işe başlatılmada da yeni bir düzenleme yapılmalı ve askerden dönen 4/B'li işe başlatılmalıdır. Bu konuda açılan ve kazanılan bir idare mahkemesi kararı bulunmaktadır. Zaman içinde bu kararların artacağına inanıyoruz. Zira, Danıştay dahi, askerliği tüm mazaretleri aşan daha önmeli bir mazaret olarak görmektedir.

2- 4/B'lilerin yer değişikliği konusunda farklı uygulamalar vardır. 4/B'li öğretmen yer değiştirebilmektedir. Ancak 4/B'li mühendis, 4/B'li imam hatip, 4/B'li sağlık personel yer değiştirememektedir. Bu konuda genel bir düzenleme yapılmalı ve akle ve vicdana uygun bir değişikliğe gidilmelidir. Düzenleme yapılırken, en azından becayişe ve boş yerlerin ilan edilerek nakil işleminin yapılabilmesine, kesinlikle yer verilmelidir.

4/B'lilerin bu iki sorununa duyarlı olmak ve çok ivedi olarak bir çözüm üretmek gerekmektedir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber