İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bugün karantinaya alınan ilçe ve köyler

Koronavirüs'ten korunma tedbirleri kapsamında bugün karantina altına alınan bölgeler ilan edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2020 18:17, Son Güncelleme : 03 Nisan 2020 20:56

ELAZIĞ

Elazığ'da bir mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kulubaba Mahallesi'nde bir kişide koronavirüs vakası görülmesi üzerine, olası bir salgının kontrol altına alınması amacıyla mahalle karantinaya alındı.

Bu kapsamda, istisnai durumlar dışında mahalleye giriş ve çıkışlara ikinci bir karara kadar izin verilmeyecek.

Mahallede tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede uygulanmasına karar verildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da bir köy daha karantinaya alındı

Kastamonu Valiliği, il merkezine bağlı Talipler köyünde korona virüs salgını nedeniyle karantina altına alındığını açıkladı.

Çin'den tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de görülen yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kastamonu Valiliği tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kastamonu Valiliği tarafından İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı doğrultusunda, il merkezine bağlı Talipler köyü merkez mahallesi karantinaya alındı. Karantina kararlarının ardından jandarma ekipleri, karantinaya alınan köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararında, şunlara yer verildi:

"İlimiz Merkez ilçesi Talipler Köyü köy merkezinde korona virüs vakasının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişilerin olması nedeniyle, korona virüs salgınının kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla köy merkezine giriş ve çıkışlara izin verilmeyerek, ikinci bir karara kadar karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında dışarıya çıkılmamasına, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verilmiştir."

Öte yandan Kastamonu Valiliği, İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararları doğrultusunda daha önceden 9 köy ve mahallenin karantina altına alındığını açıklamıştı.

SİNOP

Sinop'ta 3 köye karantina

Sinop'un Boyabat ilçesinde 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Boyabat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Darıözü, Kartaloğlu ve Çattape köylerinde pozitif vakaların olduğu bildirildi.

Açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla Darıözü, Kartaloğlu ve Çattape köylerinde ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçilerek köylerin giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, bu durumun vatandaşlara ilan edilmesine, İlçe Jandarma Komutanlığı ve köy muhtarlarınca gerekli tedbirlerin alınmasına karar verildiği kaydedildi.

ARTVİN

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Aşağı Koyunlu köyü karantinaya alındı.

Şavşat Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ilçeye bağlı Aşağı Koyunlu köyünün bugün itibarıyla 15 gün boyunca karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Karantina kapsamında uyulması gereken kurallara da dikkat çekilen açıklamada, kurallara uyulmaması durumunda ilgili kurumlarca cezai işlem uygulanacağını kaydedildi.

ÇORUM

Öte yandan Çorum'un Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Oğuz köyünün İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin kararı doğrultusunda 3 Nisan saat 08.00 itibarıyla 14 gün süreyle karantina altına alındığı belirtildi.

İki haftalık karantina süresince köye giriş ve çıkışların kolluk kuvvetlerinin kontrolünde sağlanacağı kaydedildi.

Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Fındıklı, Sungurlu'nun Oyaca ve Laçin'in Çamlıpınar köyleri karantinaya alınmıştı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, köyde ikamet eden 2 kişinin Kovid-19 tetkik sonucunun pozitif çıkması üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla giriş ve çıkışa kapatılan köyün karantina altına alındığı bildirildi.

Köyde sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Akgeçit köyümüzde 2-16 Nisan 2020 tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulamasına geçilmiştir. Kovid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Akgeçit köyündeki insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir."

Iğdır'a il dışından gelenler 14 gün karantinaya alınacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber