TSE Personel Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 16 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standardları Enstitüsü Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1- 14/7/2002 tarihli ve 24815 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Standardları Enstitüsü Personel Yönetmeliğinin 5 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

? Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı alanlar Enstitüde personel olarak çalıştırılamaz.?

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Ancak kamu kurum ve kuruluşlarının kendi mevzuatları hükmü uyarınca Enstitü personelinden geçici görevle görevlendirilmesinin istenilmesi halinde; talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşunun talebi Yönetim Kurulunca karara bağlanır.?

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 57 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 57-İki defa üst üste olumsuz sicil alan kadrolu personel başka bir sicil amirinin emrine atanır,

Burada da olumsuz sicil alması halinde Enstitü ile ilişiği kesilir.?

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 58 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 58-Vekaleten atama, yönetim kadrolarından birisini asaleten yürütenlerin yasal izin, geçici görev, görevden uzaklaştırma gibi nedenlerle geçici olarak görevlerinden ayrılmaları veya yukarıda belirtilen durumlar dışında yönetim kadrolarının emeklilik, istifa yada başka bir nedenle boşalması halinde yapılan atamadır.

Vekaleten atama, Genel Sekreterin önerisi üzerine Başkanın onayı ile yapılır.

Astın üst göreve vekaleti asıldır. Vekaleten atanacakların asilde aranan asgari atama şartlarını taşıması esastır.?

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 59 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Madde 59-Yönetim kadrolarından herhangi biri emeklilik, istifa yada başka bir nedenle boşaldığında bu göreve vekaleten atananlara, 30 günü aşan vekalette vekile, asli görevi ile vekalet ettiği görevin ücreti arasındaki fark bu görevi fiilen yürüttüğü sürece ödenir.

Yönetim kadrolarından birisine yasal izin, geçici görev, görevden uzaklaştırma gibi nedenlerle Enstitü içinden vekaleten yapılan görevlendirmelerde, vekalet edene asli görevi ile vekalet ettiği görevin ücreti arasındaki fark üç aydan sonraki vekalet süresi için ödenir.

Vekalet ücretine hak kazananlar,

Ücretlerini ay sonunda alırlar.

Eşdeğer görevlere vekalette vekalet ücreti, vekalet edilen kadronun (maaş ve tazminatlar dahil) aylık ücretinin üçte biridir.?

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 70 inci maddesinin (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?c) Yurtdışına kendi imkanlarıyla eğitim maksadıyla giden enstitü personeline ve yurt dışına sürekli görevle atanan veya eğitim maksadı ile yurt dışına giden kamu kurum ve kuruluşları ile Enstitü personelinin eşlerine en çok dört yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.?

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 71 inci maddesine aşağıdaki (e) bendi eklenmiştir.

?e) Gerekli görüldüğü takdirde Personel Dairesi Başkanlığının önerisi ve Genel Sekreterin onayıyla merkezde görevli personel merkezde başka bir birimde, taşrada görevli personel aynı il içinde başka bir birimde geçici olarak görevlendirilebilir.?

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 78 inci maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

?Personelin yabancı dil öğrenmesi için kurslara katılımına dair hususlar Yönetim Kurulunca kabul edilecek bir yönergeyle düzenlenir.?

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 84 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ve ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve ikinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?a) Takdirname: Görevinde olağanüstü çalışması ile başarı sağlayan personele, amirlerinin teklifi, ilgili Genel Sekreter Yardımcısının katılımı üzerine Genel Sekreter tarafından takdirname verilebilir. Ancak Genel Sekreter ile Genel Sekreter Yardımcılarına takdirname verme yetkisi Başkanındır. Takdirname personelin siciline işlenir.?

?Ödül, amirlerin teklifi ve Genel Sekreterin önerisi üzerine Başkanın onayı ile verilir. Ödül verilecek personel sayısı her yıl kadro mevcudunun yüzde beşini geçemez.

Ayrıca Başkan her yıl kadro mevcudunun yüzde beşini geçmemek üzere, personele bir mali yıl içinde her türlü ödemeler dahil bir aylık ücret tutarını aşmamak üzere re'sen ödül verebilir.?

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 98 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?d) Kasa Ödeneği: Fiilen veznedarlık görevi yapanlara veya vekillerine aylık brüt ücretin % 30 u ödenir. Mutemetlere aylık brüt ücretin % 25 i tazminat olarak Yönetim Kurulu Kararı ile ödenir.

e) Mali Sorumluluk Ödeneği: Ambar memurlarına brüt maaşın % 10'u mali sorumluluk tazminatı olarak Yönetim Kurulu Kararı ile ödenir.?

Geçici Madde 4- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce, Enstitüde görev yapan personelin kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmetleri her yıl 1 kademe ve 5 yıla 1 derece esasına göre intibaklarında değerlendirilir.

Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

MADDE 11-Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrası ve 109 uncu maddesinin (C) bendinin (g) alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve diğer alt bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 12- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 13- Bu Yönetmelik hükümlerini TSE Yönetim Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber