'İlgilenilmeyen sokak çocuğu suç makinası oluyor'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, sokakta çalışan ve yaşayan çocuklarla ilgilenilmemesi durumunda her birinin ileride birer suç makinası haline gelebildiğini söyledi.

Malatya Emniyet Müadürlüğü tarafından sokak çocuklarının topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

2006 yılında çocuklar tarafından toplam 206 suç işlenirken, 2007 yılında bugüne kadar işlenen suç sayısının 141 olduğu açıklandı.

2006 yılında 10 erkek 10 kız olmak üzere 20 çocuk hakkında adli işlem yapılırken, 2007 yılında 14 erkek 7 kız olmak üzere 21 çocuk hakkında adli işlem yapıldığı ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından bu çalışmaya destek olan kişi, kuruluş ve odaların temsilcilerine birer teşekkür belgesi verildi. Çırağan Düğün Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Emniyet Müdürü Kahya, bu konuda yaptıkları çalışmaların zaman zaman eleştiri aldığını belirterek, "Böyle bir göreviniz yok işinize bakın diyenler var. Bu durum sadece emniyeti değil herkesi ilgilendiriyor. Sokakta bulunan çocuklar risk altındalar. Sokaklarda oluşan suç kervanlarına katılma riskleri yüksek. Bu nedenle bu çocuklara sahip çıkılması gerekiyor." dedi.

Yakın bir geçmişte Brezilya'nın sokak çocuklarını adeta itlaf etmek zorunda kaldığını anlatan Kahya, ilgilenilmeyen çocukların neden olabilecekleri üzücü olaylara Üzeyir Garih'in bıçaklanarak öldürülmesini örnek olarak gösterdi. Çocuklara yönelik faaliyetlerinin uzun süreli bir proje olduğunu ve hemen sonuç almanın mümkün olmadığını dile getiren Kahya, emniyetin 20 kişilik bir ekiple bu konuda çalışmalar yaptığını ve önemli neticeler alındığını kaydetti. Emniyet Müdürü Kahya toplam 23 teşekkür belgesi hazırladıklarını ifade ederek, çocukların eğitimine, çalışma imkanı bulmasına ve maddi manevi destek olanlara şükranlarını sunduğunu söyledi.

Plaket alan hayırsever işadamları ise bu konuda katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında 650 adet gıda paketi, 59 adet alışveriş çeki, 182 çocuğa ayakkabı yardımı, 200 çocuğa kırtasiye yardımı yapıldı.

300 çocuğa okul kıyafeti verilirken 34 çocuk sünnet ettirildi. 5 çocuk ise çeşitli yerlerde işe yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber