Başbakanlık, Şeffaflıktan Vaz mı Geçti?

Prof. Dr. Ömer Dinçer'in Başbakan Müsteşarı olduğu dönemde, Başbakanlık tarafından Meclis'e sevk edilen kanun tasarıları Başbakanlığın WEB sitesinden yayımlanırdı. Ancak, bir kaç aydır, Bakanlar Kurulunca Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilen kanun tasarıları, Başbakanlığın sitesinden yayımlanmaktadır. Başbakanlığın web sitesinde, TBMM'ye gönderilen son kanun tasarısının tarihi Haziran ayına aittir. Başbakanlığın daha önce başlatmış olduğu şeffaf yönetim anlayışını devam ettirmesini bekliyoruz. Bu şekildeki bir yönetim anlayışı hata sayısını minimuma indirecektir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ekim 2007 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta içerisinde Meclise iki önemli kanun tasarısı sevk edilmiştir. Bunlardan birisi bütçe kanunu diğeri de askerlik teciline ilişkindir. Her iki kanun tasarısı da Başbakanlığın web sitesine konulmamıştır.

Emekli aylıklarına ilişkin kanun tasarısı da geçtiğimiz haftalarda Meclise sevk edilmiş olmasına rağmen hala Başbakanlık WEB sitesinde yayımlanmıyor görünmektedir.

Başbakanlık bürokratları, Anadolu Ajansına, kanun tasarılarına ilişkin olarak, sadece bir kaç küçük detay vermekte yetinmişlerdir. Oysaki bu kanun tasarılarının iyi bir şekilde tartışılabilmesi için şeffaf bir şekilde yayımlanması gerekmektedir. Emekli aylıklarına ilişkin olarak medyada çıkan "kanun yanlış çıktı" iddiaları belki daha baştan bu şekilde önlenebilirdi.

Başbakanlık müsteşarı Efkan Ala'nın konunun önemine fark etmesini umuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber