6 ilde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Şanlıurfa, Bitlis, Siirt, Diyarbakır, Şırnak ve Manisa'da bazı yerleşim yerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2020 16:48, Son Güncelleme : 06 Haziran 2020 22:42

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 18 ev karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Konak, Nur, Sur, Yafes ve Dicle Mahallelerinde toplam 18 evin karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Yeni normal hayata geçiş sürecinde, tüm vatandaşlarımızın kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından son derece önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir." denildi.

MANİSA

Manisa'da bir mahalle ve bir sokakta karantina uygulanmaya başlandı.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararı gereğince Yunusemre ilçesine bağlı kırsal Yukarı Kayapınar Mahallesi ile Selendi ilçesinde bağlı Çeribaşı Mahallesi'ndeki Çeribaşı Sokağı'nın 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina kararı sonrası jandarma ekipleri mahalle ve sokak girişinde tedbir aldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 sokak karantinaya alındı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 5 Nisan Mahallesi ve Şeyh Şamil Mahallelerinde bazı vatandaşlarda koronavirüs tespit edilmesinin ardından 3 sokağın karantinaya alınmasına karar verdi.

İlçedeki 3 sokak, polis ve zabıta ekipleri tarafından giriş çıkışlara kapatıldı. Filyasyon ekipleri, koronavirüs testi pozitif çıkanların temas ettiği kişilere de test yaptı.

Vatandaşların ihtiyaçları da Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacak.

SİİRT

Siirt'te bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ali Fuat Atik'in başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yeni kararlar aldı.

Buna göre Doğan Mahallesi 1229. Sokak'ta bir apartmanın, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün karantinaya alınmasına karar verildi.

BİTLİS

Bitlis'te iki apartmanın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bu gece yarısından itibaren karantinaya alınacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, kent merkezindeki iki apartmanın bugün saat 24.00'ten itibaren geçici süreyle karantinaya alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Beşminare Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı ile Zeydan Mahallesi Apsalağa Sokak'taki iki apartmanın karantinaya alınmasına, apartmanlarda ikamet eden vatandaşların daire ve apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, binalarda görev devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleriyle sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ise ilgili kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

45 kişinin koronavirüse yakalanmasına neden olan nişanın cezası 85 bin 860 lira

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile bir sokak ve 11 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye, Karaköprü, Viranşehir, Birecik, Halfeti ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında Birecik'in Böğürtlen Mahallesi, Siverek'in Erbey Mahallesi, Halfeti'nin Özmüş Mahallesi Yolgeçer Sokağı ile Eyyübiye'de 4, Karaköprü'de 2, Viranşehir'de 3, Birecik'te 1 ve Siverek'te 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Haliliye'nin Acaryurt Mahallesi, Eyyübiye'nin Selman Mahallesi Selman Sokağı ile Haliliye, Karaköprü, Viranşehir, Siverek ve Eyyübiye ilçelerindeki 9 binada uygulanan karantina sona erdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber