Geçmişte KPSS yoktu torpil vardı... Şimdi, KPSS de var torpil de...

KPSS 1999 yılında kamu personel yönetimine girdiğinde gerçek bir deverim niteliğindeydi. Süreç devam etseydi bu ülkenin yurttaşlarının Devlete olan güveni zaman içerisinde çok üst seviyelere çıkacaktı. Önce askeri kurumlar sistem dışına çıktı. Sonra Adalet Bakanlığı... Sonra da mahalli idareler kapsam dışına çıkarıldı. Bu uygulama hakkında yürürlüğü durdurma kararı verilince itfaiye eri ve zabıta memurluğu kapsam dışına çıkarıldı. Ve en son olarak da her unvanda 4/B'li personel alımı yapılması... Bir ziyaretçimizin, yaşananlara dönük tepkisini yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Kasım 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personeli olarak ilk defa atanacaklar için geçmişteki torpil, kayırmacılığın önüne geçmek için KPSS sınavı diye bir sistem getirildi ve denildiki bu sınavda alınan puan sıralamasına göre başka bir sınav yapılmadan (Sözlü, yetenek vs.) kurumlara personel alınacaktır. Fakat son zamanlarda üniversitelere 4/B'li sözleşmeli personel alınmaya başlandı.Burada müracaat edenler arasından neye göre sıralama yapılıyorsa bir kısmı sözlüye çağrılıyor. Sözlüde de hangi kriterleri değerlendiriyorlarsa (muhtemelen torpil sıralamasına) personel alınıyor. Şimdi ben de soruyorum :

1-Hani KPSS dışında herhangi bir sınav yapılmayacak bu sınav sonucuna göre personel alınacaktı ..!

2-Hani her kurum ayrı ayrı sınav açmayacak tek bir sınav ve tüm kamu kurumlarına toplu personel alımı yapılacaktı...!

3-Üniversitelerin personel ihtiyacı varsa, niçin kadro isteyip Türkiye geneli toplu KPSS puan sıralamasına göre personel alınmıyor da, her üniversite kendisi sözlü sınavı (torpil sıralaması sınavı) yaparak personel alıyor ...?

4-Binlerce insan niçin "bu ülkede hak hukuk var, KPSS sınavı dışında hiç mümkünü yok, personel alınmıyor" diye kandırılıyor.

5-Geçmişte KPSS yoktu yine torpil vardı, adam kayırmaca vardı. Şimdi KPSS var torpil ve adam kayırmaca için yine yollar var. Bunun sorumlusu kim bence hükümet ve AK parti.

6-Sanırım bütün bunlar AK partinin adaleti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber