Akdeniz'de büyük gerilim... MTA Oruç Reis gemisi alanına ulaştı

Bakan fatih Dönmez; MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisinin, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştığını açıkladı. Türkiye, Yunanistan'ın Mısır ile münhasır ekonomik bölge anlaşması imzalaması sonrasında bu anlaşmayı tanımadığını duyurmuştu. MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri gemiler eşlik ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2020 14:39, Son Güncelleme : 10 Ağustos 2020 14:44

Bakan Fatih Dönmez: "MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ilan ettiği NAVTEX bölgesi nedeniyle Yunanistan Savunma Bakanlığı Acil olarak toplandı. Yunanistan, Türkiye'nin yayınladığı sismik arama NAVTEX'ine karşı yeni bir NAVTEX yayınladı. Türkiye'nin NAVTEX'inin geçersiz olduğunu ve o bölgenin kendi kıta sahanlığı olduğunu açıkladı.

Türkiye daha önce Navtex ilan ettiği alana MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisini göndermiş, ancak Alman lider Merkel'in Erdoğan'dan ricası üzerine araştırmalar bekletilmişti. Geçen hafta Yunanistan Mısır ile kıta sahanlığı anlaşması imzalayınca, Türkiye Navtex ilan ettiği bölgede araştırmalara devam edeceğini duyurdu.

Türkiye ile Yunanistan arasında Akdeniz^da yaşanan gerilim büyük bir sürtüşmeye neden oluyor.

Akdeniz'de yeni Navtex ilan edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber