4 ilden yeni karantina haberleri geldi

Bugün de 4 ilimizden yeni karantina haberleri geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2020 15:22, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2020 19:53
4 ilden yeni karantina haberleri geldi

ADIYAMAN

Adıyaman'da 27 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 27 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadeleye ilişkin yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda çeşitli mahallelerdeki 27 evde karantina uygulanmaya başlandı.

BAYBURT

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 tedbirleri kapsamında Örence köyünde karantina kararı alındığı bildirildi.

Açıklamada, ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

DENİZLİ

Denizli'nin Tavas ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akyar Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarının arttığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallenin karantina altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu mahallemizde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Karantina süresince mahalleye giriş ve çıkışların kapatılarak izole edilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

300 kişinin yaşadığı mahallede Kurban Bayramı'nda yapılan bir düğüne katılan bazı kişilerin hastaneye başvurdukları ve kendilerinde virüs tespit edildiği, ardından mahallede testler uygulandığı ve toplamda 13 kişide Kovid-19'a rastlandığı öğrenildi.

Başka bir şehre yerleşen gelin ile damadın da evlerinde karantinaya alındıkları belirtildi.

GİRESUN

Giresun'un Güce ilçesinde bir mahallenin bazı mevkileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kaymakam Şahin Demir başkanlığında toplandı.

Kovid-19 bulaşının engellenmesi amacıyla Tevekli Mahallesi'nin Kıran Küme Evleri, Merkez Küme Evleri, Topçalı Küme Evleri mevkileri ile Kuz Küme Evleri mevkisi 8 no'lu apartman ile Hendenli Küme Evleri mevkisi 1 no'lu apartman 27 Ağustos'a kadar karantinaya alındı.

Karantina sürecinde fındık hasadı gibi bölgesel tarımsal faaliyetlerin aksamasını önlemek için bölge içindeki tarımsal faaliyetlere devam edilmesine karar verildi.

Tatilden dönen memurda virüs çıktı, tapu müdürlüğü karantinaya alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber