Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden açıklama: GYS mülakatları kayıt altında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, memurlar.net'te yer alan haberle ilgili olarak bir açıklama göndermiş olup, söz konusu açıklamada mülakatların kayıt altına alındığı belirtilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ağustos 2020 17:25, Son Güncelleme : 17 Ağustos 2020 17:30
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden açıklama: GYS mülakatları kayıt altında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memurlar.net'te yer alan ve görevde yükselme sözlü sınavlarında yaşanan olaylara yönelik 3 başlık altında toplanabilecek bir açıklama yapmıştır.

Yapılan açıklamada:

1- Sözlü sınavların kamera ile kayıt altına alındığı belirtilmektedir. Bu işlem haklarını aramak isteyen adaylara büyük kolaylık sağlayacaktır. Sözlü sınavların kamera kaydı ile yapıldığı ilk kez açıklanmaktadır.

2- Yüzde 2'den az bir personelin sözlü sınav notunda farklılaştırma yapıldığı belirtilmektedir.

3- Bafra Tapu müdürlüğü personelinin yazılı ve sözlü sınav puanları arasında oluşan 25 puanlık farkın, adayın sınavını kendi talebi ile sonlandırmış olmasından kaynaklandığı belirtilmiştir.

İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün açıklaması:

TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

CEVAP VE DÜZELTME (TEKZİP) METNİ

İnternet sitenizde 17Ağustos 2020 tarihinde "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğün de GYUS sözlü sınavında adayların haklarını yedi." başlıklı haberin gerçekle bağdaşmaması üzerine Kurumumuz tarafından 5651sayılı kanunun 9.maddesi gereğince cevap ve düzeltme hakkını kullanmak üzere aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bilindiği gibi mülakat sınavı kurumsal bir tercih olmayıp DMK uyarınca yayınlanan çerçeve yönetmeliğinden gelen bir zorunluluktur.

Genel Müdürlük tarafından yapılan mülakatlar video ile kayıt altına alınmasının yanında sorularda oluşturulan soru bankasından her aday kendisi zarfını çekerek çıkan soruları cevaplamak suretiyle şeffaf bir mülakat yapılmıştır. Ayrıca sınav sonucuna itiraz edenlerin süresi içinde itiraz hakkı bulunmaktadır.

Kurumsal olarak gösterdiğimiz tüm bu hassasiyete rağmen gerçeği yansıtmayan ve mülakatta başarı gösteren %2 den az bir personel örnek gösterilerek haksızlık yapıldığı şeklinde haberinizin gerçekle alakası olmadığı anlaşılmaktadır. Kaldı ki haberinizde somut örnek olarak verdiğiniz Bafra Tapu Müdürlüğü personeli aday, kapalı zarf içinde çekilen sorulara cevap vermek istemediğini belirterek sınavın sonlandırılmasını talep etmiş ve salondan ayrılmıştır. Hiçbir soruyu cevaplandırmamıştır.

Bilgilerinize Sunarız.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber