İşte Erdoğan'ın açıklayacağı müjdenin perde arkası

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 15.00'de açıklayacağı müjdenin ne olacağı sorusuna cevap verdi

Haber Giriş : 21 Ağustos 2020 08:43, Son Güncelleme : 21 Ağustos 2020 11:45

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cuma günü bir müjdem olacak" deyince Türkiye'yi bir heyecan dalgası sardı.

MÜJDE NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın açılışında bir müjde vereceğini söyleyince, hazırlıkları yapan ekip bir an "Eyvah! Yoksa burada mı açıklayacak?" diye panik olmuş. Ama Cumhurbaşkanı "cuma günü" dediği için rahatlamışlar.

15 GÜNDÜR TEST EDİLİYORMUŞ

Rezerv tespit edileli 1 ay olmuş. Ama emin olmak için bir süre inceleme yapılmış. Rezerv hesaplamaları, hacim, derinlik gibi teknik testleri gerçekleştirilmiş. Bu testlerde ciddi bir sonuç alınmasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan "müjde" diye açıklama yapmazdı.

PEKİ YER NERESİ?

Bloomberg News ve Reuters haber ajansları Karadeniz'de bir doğalgaz rezervinin keşfedildiği haberlerini geçtiler. İki ciddi ajansın haberi önemliydi. Bu konuyu bilenler ser verip sır vermese de haber kaynaklarımızı zorladık. Bazı ipuçlarına ulaştık.

FATİH TESPİT ETTİ

Fatih sismik araştırma gemimiz, haziran ayında Karadeniz'de arama faaliyetlerine başladı. Karadeniz'e komşu ülkelerden olan Romanya, Tuna blokunda yıllardır doğalgaz çıkarıyor. Romanya'nın neredeyse doğalgaz gelirlerinin tamamı buradan karşılanıyor. Tuna bloku; Türkiye, Romanya ve Bulgaristan'ın deniz yetki alanlarının birleştiği noktada yer alıyor.

Erdoğan: Cuma günü büyük bir müjdeyi vereceğiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber