Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 11/6/2004 tarihli ve 25489 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı Atama, Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 10 uncu maddesine aşağıdaki cümle birinci fıkra olarak ilave edilmiştir.

"Uzman Yardımcılığına giriş sınavları; Eleme sınavı ile yazılı ve/veya sözlü sınavlardan oluşur."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının başına, " Yazılı sınav yapılması halinde;" ibaresi, ikinci fıkrasına ise, " ? adayların" kelimesinden sonra gelmek üzere, " eleme ve/veya " ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Giriş Sınav Komisyonu; adayların yazılı sınav sonucu aldıkları not ile sözlü sınav sonucu aldıkları notun aritmetik ortalamasını almak suretiyle, adayların sadece sözlü sınava tabi tutulmaları halinde ise sözlü sınavda aldıkları puanlar esas alınmak suretiyle giriş sınavı nihai başarı derecelerini tespit ederek sıralamaya tabi tutar ve Uzman Yardımcısı aday isim listesini, sözlü sınavın bittiği günü takip eden beş gün içinde Kurum Başkanına teslim eder."

Yürürlük

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber