Uzlaştırmacı sınavı bu sınav ile çakışıyor

Adalet Bakanlığı 9 Mayıs 2021 tarihinde Uzlaştırmacı sınavını yapacağını duyurmuştur. Ancak bu sınav ile ÖSYM'nin yapacağı İSG sınavlarının tarihi çakışmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2021 10:55, Son Güncelleme : 11 Şubat 2021 11:34
Uzlaştırmacı sınavı bu sınav ile çakışıyor

Adalet Bakanlığı 5 bin kişilik uzlaştırmacı sınav duyurusu yayımladı. Duyuruya göre sınav 9 Mayıs 2021 tarihinde saat 10:00'da Anadolu Üniversitesi tarafından 10 ilde yapılacaktır.

Diğer taraftan, ÖSYM sınav takvimine göre 2021 yılı İSG sınavı da (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı) 9 Mayıs 2021 tarihinde yapılacaktır.

Daha önce bu yönde sorun yaşanmaması için her yılın Aralık ayında, ÖSYM, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin katılımıyla toplantılar düzenlenirdi. Ancak son toplantı 2017 Aralık ayında yapılmıştır. Tıklayınız.

ÖSYM'nin başkanı ile Anadolu, İstanbul ve Atatürk Üniversitelerinin rektörleri değişmiş olup, bir süredir bu konu özelindeki yeni toplantılar yapılmamaktadır.

Sorun yaşanmaması ve adayların mağdur olmaması için geçmiş yıllarda hayata geçirilen güzel uygulamanın devam ettirilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber