İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AYM'den Gezi Parkı eylemine katılan 8 memurla ilgili karar

Anayasa Mahkemesi, Adana'da Gezi Parkı eylemlerine katılan biri ebe diğerleri öğretmen 8 memura verilen Uyarma cezasının, hak ihlali içermediğine karar verdi. Kararda Gezi Parkı eylemlerinin barışçıl niteliğinin ortadan kalktığına ve yurdun bir çok yerinde Devlet mallarına zarar verildiğine dikkat çekildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2021 00:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den Gezi Parkı eylemine katılan 8 memurla ilgili karar

İstanbul'da, 2013 yılında Gezi Parkında başlayan daha sonra tüm ülkeye yayılan eylemlerden birisi de Adana'da yaşanmıştır. Adana'daki eylemelere katılan biri ebe diğerleri öğretmen olan toplam 8 memura idarelerince 657 sayılı Kanun uyarınca "Uyarma" cezası verilmiştir. Açılan davaları, idare mahkemeleri başvurucular aleyhine sonuçlandırmıştır.

Dosyayı inceleyen Anayasa Mahkemesi de, Gezi Parkı eylemlerinin barışçıl niteliğini kaybettiğini, olaylarda 8 bin 163 kişinin yaralandığını, hareketin iktidara karşı bir kalkışma niteliği haline geldiği yönünde emniyet birimlerinin raporları olduğunu belirtmiştir.

Mahkeme heyeti, Devlete sadakat görevi bulunan memurların bu tür eyleme katılarak memuriyet dışında da taşımaları gereken itibar ve güveni sarstıklarını bu nedenle de verilen Uyarma cezasının, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleme hakkını ihlal etmediğine karar vermiştir.

AYM kararı için tıklayınız.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber