Bilinçli KPSS Tercihi Yapın...

Yeni bir KPSS tercihi dönemi daha başladı. Bayramdan önceki hafta Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 4/B'li pozisyonlarına yerleştirme yapıldı. Bu hafta ise çok sayıda kamu kurumunun kadro ve pozisyounun yer aldığı genel yerleştirme işlemleri olacak... Bayramdan sonraki hafta ise Sağlık Bakanlığının 4/B'li pozisyonlarına yerleştirme yapılacak... Kadrolar arasında yine mühendis var yine memur var yine hemşire var... Peki nasıl tercih yapmalıyız?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2007 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007/7 KPSS Tercih Kılavuzu incelendiğinde yine İmam hatip, Mühendis Muayene Memuru, VHKİ, Hemşire (Üniversiteler), İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat lisans programları mezunları, Psikolog, Sicil Katibi, Tapu Arşiv Memuru alındığı görülecektir.

2007 kılavuzunu görmek için tıklayınız.

Bu yerleştirme işlemlerinde de, geçen yerleştirme işlemlerinde olduğu gibi adaylara 15 tercih hakkı tanınmaktadır. Puanınız yetiyor olsa dahi istemediğiniz bir il'e gitmemek için önceki yerleştirmelerde, mezun olduğunuz alanı talep eden illerdeki minimum puanları bilmeniz gerekmektedir.

Bugüne kadarki tüm KPSS yerleştirmeleri sonrasında, her bir kadroya en düşük puanla yapılan atamalar ÖSYM tarafından açıklanmıştır. Ve bu açıklamalar memurlar.net'in özel kategorilerinde yer almaktadır. Özellikle 2007/5, 2007/1, 2006/1 yerleştirmeleri oldukça önemli yerleştirmelerdir.

Memurlar.net'in özel kategori sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

ADAYLAR NE YAPMALI?

Adaylar, memurlar.net'in özel kategori sayfalarından;

1- Önceki yerleştirmelere bakmalı.
2- Eğer özellikle bir unvana atanmak istiyorsa, o unvanın önceki yerleştirmelerde kaç puanda kaldığını öğrenmeli, iller arası puan farklılığına dikkat etmeli.
3- Eğer genel memur unvanlarına atanmak istiyorsa, minimum paun tablosu yanında, kılavuzdaki ana tercih tabloları ile karşılaştırma yapmalıdır.

Minimum puanlar, sonuçlarla aynı sayfada yer almaktadır.

Karşılaştırma yapılırken, aynı unvandan çok sayıda alan iller ile tek bir kadro alan iller arasında oluşan puan farklılığına dikkat ederek, tercih edeceği illeri buna göre seçmelidir.

Ayıracağınız bir kaç saat geleceğinizi etkileyebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber