Diyanet, Hangi Usule Göre Görevlendirecek?

Bilindiği üzere 04-18 Aralık 2007 tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığı 4500 4/B'li Kuran Kursu Öğreticisi istihdamı için başvuruları kabul etti. Başkanlıkça yapılacak değerlendirme (öğrenim durumu ve kpss puan üstünlüğü baz alınacaktır) neticesinde adayların tercih ettikleri illere belirlenen kontenjan dahilinde görevlendirme yapılacaktır. Ancak, İl Müftülükleri, Diyanetçe illerinde görevlendirilen öğreticileri, hangi usule göre ilçe ve kurslarda görevlendireceklerdir? Henüz bu konuda belirlenen bir usul bulunmadığını görmekteyiz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı "Haber Gönder" ile memurlar.net'e iletilmiştir.

Bilindiği üzere 04-18 Aralık 2007 tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığı 4500 4/B'li Kuran Kursu Öğreticisi istihdamı için başvuruları kabul etti.

Başkanlıkça yapılacak değerlendirme (öğrenim durumu ve kpss puan üstünlüğü baz alınacaktır) neticesinde adayların tercih ettikleri illere belirlenen kontenjan dahilinde görevlendirme yapılacaktır.

İl Müftülükleri, Diyanetçe illerinde görevlendirilen öğreticileri, hangi usule göre ilçe ve kurslarda görevlendireceklerdir? Henüz bu konuda belirlenen bir usul bulunmadığını görmekteyiz.

Torpilciliğe fırsat verilmemesi için İl Müftülüklerinin objektif bir görevlendirme yapmalarının sağlanması gerekmektedir.

Bu konuda önerilerimizi ve beklentilerimizi Diyanete de iletmiş bulunmaktayız ancak bireysel talepler ne ölçüde dikkate alınır takdir edersiniz.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen adaylarına okul tercih etme şansı vermesi gibi Diyanet de öğretici adaylarına kuran kursu ya da ilçe tercih etme imkanı verirse hem adaylar görev yerlerine razı olurlar hem de "adamı olanların işlerini görebildiği, adamı olmayanların mağdur edildiği" bir sonuçla karşılaşmayız.

Mesela Ankara'da 343 öğretici görevlendirilecektir.

Diyanetçe Ankara'yı kazandığı ilan edilerek Ankara İl Müftülüğü emrine verilen bir adayın Polatlıda mı, Keçiörende mi, Sincanda mı görevlendirileceği konusu il müftülüğünün yetkisindedir.

İl müftülüğü personel ihtiyacı bulunan kursları belirleyip, bu kurslarda, puan üstünlüğünü baz alarak adaylara kus tercih etme imkanı verse hem sosyal, hem ekonomik, hem ailevi, hem psikolojik, hem siyasi açıdan isabetli olacaktır.

Keçiörende oturan aday, keçiöreni tercih edebilmelidir. Böylece puanı düşükse başka bir yerde de görevlendirilse bile buna razı olacaktır. Yani herkes hakkını alacak, hakkına razı olacaktır. fakat böyle yapılmazsa adamı olanlar, yakınlarını istedikleri kurslara yerleştirecekler, ayrıca polatlıyı isteyen sincana, çankayayı isteyen keçiörene gönderilebilecek, bu da toplumsal sıkıntılara sebep olacaktır.

Konu ile ilgileneceğinizi umuyor, saygılar sunuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber