İŞKUR'dan Duyuru

Devletin memur ve işçi alımlarınde KPSS sınav sonuçları kullanılacaktır. Memur alımları ÖSYM, işçi alımları ise İŞKUR tarafından yürütülecektir. Normal işçi alımlarında genel kültür ve genel yetenek alanında en az 60 puan almış olanlar, özürlü ve eski hükümlü alımlarında ise herhangi bir puan alanlar (taban puan yok) başvurabilecektir. Tüm işçi alım ilanları sitemizde "İlanlar/ DİS İlanları" bölümünden duyurulacaktır.

Haber Giriş : 12 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde İstihdam Edilmek İsteyen Adaylara DUYURU

2004 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde ÖSYM'nin sınav merkezi bulunan il ve ilçelerde ve Lefkoşe'de yapılmış olup, sınav sonuçları 16.08.2004 tarihinde açıklanmıştır. Kurumumuza, sınava katılan adaylardan kamu kurum ve kuruluşlarında işçi olarak çalıştırabilmek için herhangi bir tercih formu doldurulup doldurmayacakları yolunda sorular intikal etmektedir.

Bundan böyle, kamu kurum ve kuruluşlarının normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçları, 10 Temmuz 2004 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre yapılacaktır.

2004 KPSS Kılavuzunun 26 ncı sayfasında yer alan duyuruda belirtildiği şekilde, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa Daimi İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile bu konulara ilişkin Tebliğ hükümleri çerçevesinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'ca karşılanacaktır.

Normal işçilerde, sınavda başarılı olabilmek için genel kültür ve genel yetenek alanında en az 60 puan almış olmak gerekirken, özürlü ve eski hükümlü olarak sınava girenler için taban puan bulunmamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi olarak yerleştirilebilmek için herhangi bir tercih formu doldurulmayacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarından normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçlarına ilişkin işgücü talepleri geldiğinde, Kurumumuzca Resmi Gazete'de, Kurumun internet sayfasında (www.iskur.gov.tr), TRT 1 Teleteksinde ve Kurum ilan panolarında ilan edilecektir. Durumu işgücü talebinde belirtilen şartlara uygun olan adayların talebin başvuru süresi içerisinde, sınav sonuç belgesi ile eğitim durumlarına ilişkin mezuniyet belgesi, varsa mesleğine ilişkin belge ya da sertifika ile bulundukları yerdeki İŞKUR ünitesine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber