Şube müdürleri rotasyonu Haziran ayında yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, hizmet bölgelerinde güncellemeler yaptıktan sonra rotasyonu gerçekleşecektir. Fakat taşra teşkilatında görev yapan tüm şube müdürleri olması gereken rotasyona göre plan ve programlarını (aile birliği, eğitim vb) şekillendirmişlerdir. Bu nedenle rotasyon yönetmelik değişikliği yapıldı denilerek oluşan de facto durumdan faydalanıp tekrar şube müdürleri rotasyonu ertelenmemeli, rotasyonu bil fil ortadan kaldıran geçici görevlendirmeler yapılmamalı, yapılanlarda iptal edilmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Haziran 2021 14:00, Son Güncelleme : 08 Haziran 2021 11:16
Şube müdürleri rotasyonu Haziran ayında yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan yöneticilerin yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin usul ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik ile belirlenmiştir. Bu yönetmelik uyarınca; İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürlerinin kamuoyunda rotasyon olarak bilinen 2018 ve 2019 yıllarında ertelenmiş akabinde 2020 Yılı Yer Değiştirme İşlemlerine dair kılavuz 30 Nisan 2020 yılında yayımlanmıştı.

2021 yılında ise, Milli Eğitim Bakanlığı 2021 İş Takvimine göre;

-Taşra teşkilatı yöneticilerinin (Eğitim Kurumları yöneticileri hariç) bölge hizmetine bağlı yer değiştirme işlemleri Haziran ayı içinde,
-Taşra teşkilatı yöneticilerinin (Eğitim Kurumları yöneticileri hariç) isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri ise Temmuz ayı içinde,
yapılacak.

İşte o takvim;

Fakat Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılması planlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu Yönetmeliğe ekli Ek-3 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinde yapılacak değişiklik ile ilgili ilişikte gönderilen taslak çalışmasına dair Valilik görüşünün ekte yer alan tabloya işlenerek 05.05.2021 günü mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze bildirilmesini talep etmiştir.

İşte yazı;

Sitemiz söz konusu Yönetmeliğe ekli Ek-3 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinde yapılacak değişiklik ile ilgili ilişikte gönderilen taslak çalışmaya ulaşamamıştır.

Anlaşılan odur ki, Milli Eğitim Bakanlığı, hizmet bölgelerinde güncellemeler yaptıktan sonra rotasyonu gerçekleşecektir. Fakat taşra teşkilatında görev yapan tüm şube müdürleri olması gereken rotasyona göre plan ve programlarını (aile birliği eğitim ve) şekillendirmişlerdir. Bu nedenle rotasyon yönetmelik değişikliği yapıldı denilerek oluşan de facto durumdan faydalanıp tekrar şube müdürleri rotasyonu ertelenmemeli, rotasyonu bil fil ortadan kaldıran geçici görevlendirmeler yapılmamalı, yapılanlarda iptal edilmelidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber