İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MKEK personeli işçi statüsüne geçiriliyor

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, KİT statüsünden çıkarılarak Ticaret Kanununa tabi Anonim Şirket statüsüne dönüştürülüyor. Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2021 01:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
MKEK personeli işçi statüsüne geçiriliyor

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun KİT statüsünden çıkarılarak Ticaret Kanununa tabi Anonim Şirket statüsüne dönüştürülmesini öngören Kanun teklifi Ak Parti tarafından TBMM'ye sunuldu.

Tasarıda, kuruma hız kazandırmak amacıyla, kurumun statüsünün değiştirileceğine yer verildi. Daha önce PTT ve İller Bankası gibi KİT'ler de bir kamu kurumu statüsünden A.Ş. statüsüne geçirilmişti.

Kanun teklifinde yer alan maddelere göre, mevcut personelden 4857 sayılı Kanununa tabi personel ile 399 sayılı KHK'nın eki (I) ve (II) sayılı cetvele tabi personel mevcut statüleri ile şirkette istihdam edilmeye devam edilecek. Ancak Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı tarihte 399 sayılı KHK'nın eki (I) ve (II) sayılı cetvele tabi personele 6 ay içinde yeni iş sözleşmesi teklif edilecektir. Sözleşmeyi kabul eden personelin 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu ile olan ilgileri devam edecektir.

Muhtemelen daha önceki uygulamalarda olduğu gibi sözleşmeyi kabul eden personelin özlük hakları daha yüksek olacaktır.

İŞTE TBMM'YE SUNULAN KANUN TEKLİFİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber