İdari izinli sayılan personel Cumhurbaşkanlığı Genelgesini bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar üzerine idari izinli olarak çalışan personel, idari izinlerinin sona erip ermediğini bilmek için Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasını bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Haziran 2021 11:04, Son Güncelleme : 27 Haziran 2021 16:07
İdari izinli sayılan personel Cumhurbaşkanlığı Genelgesini bekliyor

Kamuda esnek çalışmaya dair son Genelge 14 Nisan 2021 tarihinde yayımlandı. Genelge ile esnek çalışmanın yanı sıra bazı durumlarda personelin idari izinli sayılması öngörüldü.

Genelgenin idari izinlere dair maddesi şu şekildedir:
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan,
- Milli istihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar,
- Sağlık Bakanlığı ve Milli istihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar,
idari izinli sayılacaktır.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 Haziran 2021 tarihli kabine toplantısı sonrasında, kamuda 1 Temmuz itibariyle normal mesaiye geçileceğini belirtmişti. Ancak 21 Haziran'dan bu yana ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi henüz yayımlanmamıştır.

2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, istisna sayılan kurumlar dışında hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılmaktadır.

1 Temmuz itibariyle sadece esnek mesainin mi biteceği henüz açıklanmamıştır. İdari izinli sayılan personelin, 1 Temmuz itibariyle görevlerine başlayıp başlamayacağı, çıkarılacak Cumhurbaşkanlığı genelgesinde belli olacağı için, söz konusu Genelgenin geciktirilmeden yayımlanmasında yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber