MEB'den resmi yazı: Saymanın, üretimi teşvik primi nasıl hesaplanır?

MEB'de verilen görüş yazısında, saymanın görev yaptığı her okuldan alacağı üretimi teşvik priminin hesaplanmasında, okula fiilen geldiği gün sayısının dikkate alınması gerektiği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Haziran 2021 15:11, Son Güncelleme : 29 Haziran 2021 15:21
MEB'den resmi yazı: Saymanın, üretimi teşvik primi nasıl hesaplanır?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir döner sermaye işletmesinde görev yapan saymanın, haftada iki gün okula geldiği, haftanın diğer günlerinde görevli olduğu diğer döner sermayeli 4 okula daha gittiği, üretimi teşvik priminin dağıtımında, çalıştığı gün hesaplamasının ne şekilde yapılması gerektiğine dair MEB'den görüş talebinde bulundu

Memurlar.net'e ulaşan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği 28/04/2021 tarihli cevabi görüş yazısında, okullarda üretimi teşvik priminin nasıl ödeneceğine dair açıklamalar yer aldı.

Yazıda, "Milli Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmelerinde Üretimi Teşvik Primi Dağıtımı, Parça Başı Üretim, Atölye ve Tesislerin Özel Sektörle İşbirliği Yapılarak İşletilmesi Hakkında Yönetmeliği"nin 5. maddesine atıfta bulunuldu. Yönetmeliğin 5. maddesinin 9. fıkrasında şu hüküm bulunmaktadır:

"9) Birden fazla işletmenin saymanlık görevini yürüten personel, görev yaptığı işletmelerin her birinden pay alır. Ancak, bir yılda alacağı payların toplamı asgari ücretin bir yıllık tutarını geçemez. Bunun takibi kadrosunun bulunduğu okul veya kurum müdürlüğünce yapılır."

MEB, bu hükme dayanarak, saymanın görev yaptığı her okuldan alacağı üretimi teşvik priminin hesaplanmasında, okula fiilen geldiği gün sayısının dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber