68/B torba kadro atamalarına sınırlama getirildi!

Cumhurbaşkanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında yayımladığı genelgeyle kamuda 68/B torba kadro atamalarına sınırlandırma getirdi!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Haziran 2021 05:51, Son Güncelleme : 30 Haziran 2021 05:52
68/B torba kadro atamalarına sınırlama getirildi!

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B hükmüne göre, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı hariç, diğer sınıfların 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerindeki kadrolarına derece yükselmesindeki süre kaydı aranmaksızın anılan düzenlemedeki hizmet süresi ve diğer koşulları taşıyan adayların 1-4 derecedeki kadrolara atamaları yapılabilmektedir.

Mevzuat yönünden adı 68/B atamaları olarak geçse de, personel literatüründe torba kadro ya da asansör kadro olarak ifade edilen bu uygulamanın kamu kurumlarında belirli bir kritere dayalı olmaksızın keyfi şekilde kullanımı son yıllarda Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından mercek altına alınmıştı.

Bunun bir devamı olarak, kamuda ilk kez torba kadroları atamalarına sınırlandırılma getirilmesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu genelgede hüküm altına alınmış oldu. Anılan Genelge'nin "PERSONEL GİDERLERİ" başlıklı bölümünün son paragrafında; "14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendine göre yapılacak atamalar sadece yönetici kadroları (şef dahil) ile sınırlı tutulacak, yönetici kadroları dışındaki kadrolara anılan bent çerçevesinde atama yapılmayacaktır" denilmiştir.

Buna göre, Şefler dahil olmak üzere yöneticiler hariç diğer kadrolarda çalışanlar kişiler, kanunda aranan koşulları taşısalar dahi 657 sayılı Kanunun 68/B hükmünde düzenlenen torba kadro atamalarından yararlanamayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber