İdari izinlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde 'virgül' karmaşası var mı?

Resmi Gazetede yayımlanan ve yeni dönemde idari izinli sayılacak personeli belirleyen 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, virgül karmaşası yaşandığı belirtiliyor. Peki bu doğru olabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Haziran 2021 19:32, Son Güncelleme : 30 Haziran 2021 20:29
İdari izinlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde 'virgül' karmaşası var mı?

1 Temmuz 2021 sonrasında uygulanacak idari izinli sayılacak personeli belirleyen 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Ancak sosyal medyada başlayan ve basın organlarına da yayılan bir iddiaya göre, Genelgede virgül unutuldu.

2021/13 sayılı Genelgenin ilgili hükmü şu şekildedir:

"Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceği bildirildi."

Bazı kamu çalışanları "bulunan" ifadesinden sonra virgül konulmak istendiğini ancak bunun unutulduğunu iddia etmektedir.

Yürürlükten kaldırılan 2021/8 sayılı Genelge hükmü ise şu şekildeydi:

"Sağlık Bakanlığı ve Milli istihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar,
idari izinli sayılacaktır."

DEĞERLENDİRME

Memurlar.net olarak 2021/13 ve 2021/8 sayılı Genelgeler birlikte değerlendirildiğinde, iddia edildiği gibi bir virgül unutulmasının söz konusu olmadığını, bilakis bilinçli bir şekilde kronik hastalıkların 60 yaş şartına bağlandığını düşünüyoruz. Eğer iddia edildiği gibi olsaydı, 2021/8 sayılı Genelgede yer alan türden bir ifadenin olması, önce 60 yaşın yazılması, sonra Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalıklar ifadesinin gelmesi gerekirdi. Ancak tam aksine önce kronik hastalıklar yazılmış ve kronik hastalığı olanların idari izinli sayılması için 60 yaş şartı getirilmiştir.

İdari izinlere ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı Kronik idari izinlilerde 60 yaş sınırı getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber