AYM'den ihraç edilen doktorlarla ilgili önemli karar

Anayasa Mahkemesi, ihraç edilen veya güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan tabiplerin, çıkarılma veya görev alınmama tarihinden itibaren 450 gün süreyle mesleklerini icra edemeyecekleri yönündeki kanun hükmünü iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Temmuz 2021 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AYM'den ihraç edilen doktorlarla ilgili önemli karar

1219 sayılı Kanuna 2018 yılında eklenen "Ek madde 15" ile terör örgütleriyle irtibatlarından dolayı kamu görevinden çıkarılan veya güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan tabiplerin, çıkarılma veya görev alınmama tarihinden itibaren 450 gün süreyle mesleklerini icra edemeyecekleri yönünde düzenleme yapılmıştı.
Anayasa Mahkemesi, anamuhalefet partisinin başvurusu üzerine bu kanun maddesinin iptalini karara bağladı. Anayasa Mahkemesi kanun hükmünün, devlet hizmeti yükümlülüğü nedeniyle oluşabilecek lehe düzenlemeyi bertaraf etmek için getirildiğini ancak düzenlemenin ölçülülük sınırlarını aştığını belirtti. Mahkeme çalışma barışını sağlamak için alınan tedbiri ağır bir tedbir olarak değerlendirmiştir.

Mahkemeye heyeti öngörülen amaca, ihraç edilen personele zorunlu hizmete tabi bölgelerde özel sektördeki işlerini icra etme yükümlülüğü getirilerek de ulaşılabileceğine dikkat çekmiştir.

Karara 7 üye muhalif kalmıştır.

Kararı görmek için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber