Etik Kurul'dan sonra TİHEK'de de üyelerin görev süresi bitti, belirsizlik yaşanıyor

Kamu Görevlileri Etik Kurulundan sonra Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunda üyelerin görev süresi sona erdi. Her iki kurum da iş yapamaz hale geldi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Temmuz 2021 12:06, Son Güncelleme : 07 Temmuz 2021 10:59
Etik Kurul'dan sonra TİHEK'de de üyelerin görev süresi bitti, belirsizlik yaşanıyor

21 Haziran tarihli bir haberimizde Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyelerinin görev sürelerinin sona erdiğini ve yeni kurul üyeleri de atanmadığı için, Kurulun görev yapamaz hale geldiğini belirtmiştik. Tıklayınız

Aynı durum Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunda yaklaşık 4 aydır yaşanmaktadır. 16 Mart 2017 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile 4 yıllık görev süreleri başlayan kurul üyelerinin görev süresi 16 Mart 2021 tarihinde sona ermiş, ancak aradan geçen 4 aylık süre zarfında yeni atama yapılmamıştır.

6701 sayılı TİHEK Kanunu'nda da "yeni üyeler göreve atanana kadar eski üyeler ya da başkan/başkan vekili görevine devam eder" şeklinde bir ibare yer almamaktadır. Dolayısıyla yaklaşık 4 aydır Kurulun ve Başkanın aldığı kararlar, yaptığı iş ve eylemler tartışmalı hale gelmiştir.

Süreç kurum Kanununa uygun bir şekilde üyelik süresinin bitiminden 2 ay önce 16 Ocak 2021 tarihinde başlatılarak, üyelik başvurusu için 1 ay süre verilmiş, sonraki bir ay ise üye seçimine ayrılmış olmasına rağmen ne o 1 aylık sürede, ne de üyelerinin görev süresinin bittiği 16 Mart'tan günümüze kadar atamalar yapılmamıştır.

Cumhurbaşkanı tarafından atanması gereken 11 yeni üyenin bir an önce atamasının yapılması bu tartışmalı durumun bir an önce ortadan kalkması için çok elzemdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber