Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 14 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 26/10/1994 tarihli ve 22093 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliğinin 4 üncü maddesine 24/7/2001 tarihli ve 24472 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yönetmelikle eklenen ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, 3 üncü ve 4 üncü fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

"Birinci fıkradaki yasak, eğitim hastanelerinde eğitim verilmeyen birimlerinde istihdam edilecek laboratuar uzmanları ile konsültan uzmanlar bakımından uygulanmaz. Bu birimlerde hangi sayıda laboratuar uzmanı ile konsültan uzmanı bulunacağı eğitim hastanelerinin fiili yatak sayısı ve yatak işgal oranı göz önünde bulundurularak branşlar itibariyle beşi ve her semt polikliniği için biri geçmemek üzere Bakanlıkça belirlenir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin Eki Cetvellerinin EK (1-A) sayılı Cetvelin (idari bölüm) "A, B ve C GRUBU İLLERE UYGULANACAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ" kısmının "I Müdürlük" cetvelinin (**) dipnotu aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(**) 10 yıllık tabiplik yapmış Tabip veya Uzman Tabip (Halk Sağlığı Uzmanı tercih edilir) ile sağlık bilimlerinde profesör veya doçent unvanı almış olanlar."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin Eki cetvellerinde Eğitim hastanelerinin kadro standartlarına ilişkin Ek (3-D) sayılı Cetveli ekteki şekilde değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

eki cetvel için 14.09.2004 tarihli Resmi Gazeteye bakınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber