5 bin personel Gelir İdaresi uzmanlığı özel sınavını bekliyor

Bir sendikanın açtığı davada, Danıştay'ın iptal kararı vermesi üzerine, kurum için gelir uzmanlığı özel sınavı iptal olmuştu. Başkanlık çalışanları gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılarak yeniden sınav ilanına açılmasını talep etmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ağustos 2021 16:04, Son Güncelleme : 14 Ağustos 2021 08:37
5 bin personel Gelir İdaresi uzmanlığı özel sınavını bekliyor

Büro Emekçileri Sendikası, 7176 sayılı Kanunun Geçici 1. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslarda yer alan "sözlü sınav" ve "en az 75 puan" ibarelerinin iptali istemiyle Danıştay nezdinde dava açmıştır. Açılan davada temel argüman olarak, düzenlemenin yönetmelikle yapılması ve Resmi Gazetede yayımlanması gerektiği belirtilmiştir.

Danıştay 2. Dairesi yaptığı değerlendirmede, düzenlemenin "kamu personeline ait genel hükümleri kapsaması" nedeniyle 3011 sayılı Kanunun 1. maddesi gereğince Resmi Gazetede yayımlanması gerektiğine karar vermiştir.

Danıştay, bu çerçevede iptali istenen "sözlü sınav" ve "en az 75 puan" ibarelerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Gelir İdaresi Başkanlığı mahkeme kararı sonrasında sınavı iptal etti

Gelir İdaresi Başkanlığı, 22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilen, Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Danıştay kararı nedeniyle iptal ettiğini 2 Nisan 2021 tarihinde duyurdu.

Şimdi ne olacak?

İlk olarak Ocak ayında yapılacağı ilan edilen ancak pandemi dolayısıyla Mayıs ayına ertelenmiş olan sınav, Danıştay kararı nedeniyle iptal edilmiştir. Başkanlık, konuya dair düzenlemeyi Resmi Gazetede yayımlayarak sorunu çözmesi en uygun yöntem olarak görünmektedir.

DEFTERDARLIK ÖZEL SINAVI DA İSTENİYOR

Diğer taraftan Defterdarlık uzmanlığı sınavı da iptal edilmiş olup, bu sınava da 6 bine yakın aday katılacaktır. Defterdarlık uzmanlığı sınavına girecek Bakanlık personeli de bu sınavın açılmasını talep etmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber