Toplu Görüşme Özel Notları

Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen konfederasyonları ile 11 hizmet kolunda en çok üyeye sahip sendikaların katıldığı toplu görüşmeler bugün başladı. Hükümet adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali ŞAHİN ile Başbakanlık, Hazine, DPT ve Maliye Müsteşarları toplatıya katılıyor. Toplatılar 30 Eylül 2004 tarihine kadar devam edecek. Toplu görüşme toplatılarına ilişkin hiç bir yerde bulamayacağınız özel toplatı notları sadece memurlar.net'te yayımlanacaktır. Ayrıntılar için tıklayın. (Son güncelleme: Saat 16:00)

Haber Giriş : 15 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 10.30: Toplu görüşmeler yer kavgasıyla başladı...

Toplu görüşmelerin bugünkü ilk toplantısında konfederasyon ve sendika temsilcileri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in toplantıya başkanlık yapmasına karşı çıktılar.

Mehmet Ali Şahin'in, toplantıların bu şekilde 3 yıldır yapıla geldiğini belirterek buna karşı çıkması üzerine, konfederasyon ve sendika temsilcileri kendi aralarında yaptıkları müzakereden sonra toplantıya devam etme kararı aldılar. Bu tartışmalardan dolayı toplantı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında 20 dakika gecikmeyle başladı.

Saat: 11.00: KESK: Görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlanacak

KESK başkanı Sami Evren toplantı esnasında yaptığı açıklamada toplu görüşmelerden bir sonuç çıkacağına inanmadığını belirtti.

Toplantının 2. konuşmasını yapan Sami Evren, Kamu İşveren Temsilcisi olarak masaya gelen bürokratların az sonra 3 şeyi; ekonomik durumu, ülkenin yaşadığı darboğazları ve bütçeyi gerekçe göstererek IMF'nin belirlemiş olduğu 4+4 zam oranını dayatacağını ve bundan geri adım atmayacaklarını ifade etti. Evren, bu nedenle masadan bir sonuç çıkacağına inanmadığını belirtti.

Saat 11:15 KESK, Eğitim-Sen'in davasına katılmak için görüşmelerden erken ayrıldı.

Bugün saat 11.30'da Eğitim-Sen'in kapatılma davası görüşülecek. Bu yüzden "Toplu Görüşme" toplantısına katılan KESK Başkanı Sami Evren, Kültür-Sen Başkanı, Tüm Bel-Sen Başkanı ve Eğitim-Sen Başkanı, Eğitim-Sen'in Kapatılma davasına katılmak üzere saat 11.15'te toplu görüşmelerden ayrıldılar.

Saat: 11.45: Kamu Personel Reform Taslağı için ortak komisyon kurulacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sendikalara Kamu Personel Reform Taslağı üzerinde görüşmeler yapmak üzere sendikalarla ortak komisyon kurulması teklifini sundu. Toplantıya katılan Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen Temsilcileri bu teklifi kabul ettiler. Buna göre önümüzdeki günlerde TODAİ'deki öğretim üyelerinin üzerinde çalıştığı taslak üzereinden yeni bir komisyon daha kurulacak.

Saat 13.00: Toplantıya yemek arası verildi

KESK Başkanı sami Evren'in toplatıya katılmasından sonra gündem tespitine ilişkin tartışmalara devam edildi. Saat 13.00'de toplatıya ara verildi

Saat: 14.15: KESK, mahkemenin red kararını toplu görüşme heyetine tatlı ikram ederek kutladı

KESK mahkemenin Eğitim-Sen le ilgili takipislzik kararını toplu görüşmeye katılan heyete 6 kilo tatlı ikram ederek kutladı.

Saat: 15.40: Toplu görüşmenin ilk toplantısı sona erdi

Toplu görüşmelerin bu ilk toplatısı saat 15.40 sıralarında son erdi. İlk toplatıda sendika ve konfederasyon temsilcileri Cuma gününe kadar hükümete ortak bir metin sunacaklarını belirtiler. Bu ortak metin üzerinde Maliye Bakanlığı, DPT, Hazine, Devlet Personel Başkanlığı ve DİE temsilcileri Salı gününe kadar bir çalışma yaparak hükümetin cevabını hazırlayacak. Bu hazırlıklara göre konfederasyon ve sendika temsilcileri ile 23.9.2004 tarihinde yeniden bir araya gelinecek. Perşembe günkü toplatı saat 10.00'da yapılacak

memurlar.net Özel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber