ÖSYM, Kamu Yararı Gözetmelidir

Haber Giriş : 25 Mayıs 2003 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM, Kamu Yararı Gözetmelidir
Ek Yerleştirme başvuruları 18 Kasım tarihinde başlıyor. Yerleştirmelerde memurlar.net olarak, ÖSYM'den bir devlet kurumu ciddiyetini talep ediyor ve daha önceki DMS yerleştirmelerinde olduğu gibi boş kadroların internet üzerinden yayınlamasını istiyoruz. Birbuçuk milyon kişiyi ilgilendiren ancak, çok az kadronun yer aldığı ek yerleştirme işlemlerinde memur adaylarının boş yere form almaması için bu uygulama mutlaka yapılmalıdır. Ayrıntılar için tıklayın.

ÖSYM'nin Kuruluş Amacı
ÖSYM, 2547 sayılı Kanunla kurulmuştur. 2001 yılında 2547 sayılı Kanunda yapılan değişikliklerle ÖSYM'de bir döner sermaye kurulmuş ve ÖSYM'nin elde edeceği gelirlerin bu döner sermayede toplanacağı belirtilmiştir. Yine yapılan düzenlemelerle yapılacak olan giderlerin döner sermayeden karşılanacağı hüküm altına alınmıştır.

Ancak diğer düzenlemelerin aksine Döner Sermayede oluşan gelir fazlası Hazineye intikal etmemektedir. Yapılan değişiklikte gelir fazlasının sermayeye ekleneceği veya ertesi yılın gelir hanesine yazılacağı belirtilmektedir.

Bir önemli husus da ÖSYM Başkanı tarafından döner sermaye gelirlerinden kurum personeline fazla çalışma adı altında ödeme yapılabileceği yönündeki düzenlemedir. Bu düzenleme Döner Sermaye gelirlerinin kurum personeline Başkan tarafından dağıtılmasını öngörmektedir.

ÖSYM'nin Yaşadığı İkilem
Bu açıklamalardan sonra bir hususun altını çizmek istiyoruz. ÖSYM gibi güzide bir kurum gelir elde etmek ve kamu yararı elde etmek amaçları arasında sıkışmaktadır. Bu öylesine can sıkıcı bir durumdur ki, ÖSYM Başkanlığı son dönemde yapmış olduğu uygulamalarda bu amaçlar arasındaki sıkıntıyı bizzat yaşamıştır.

Ancak bizler, memurlar.net olarak ÖSYM'den memur adaylarının yararını gözeten bir kurum davranışı bekliyor ve boş kadroların yayınlanacağını ümit ediyoruz.

Niçin Boş Kadrolar İnternetten Yayınlamalıdır
Sitemize gelen bilgilere ÖSYM sadece boş kalan kadroları yayınlayacaktır. ÖSYM'nin 1/10/2002 tarihli KPSS Yerleştirme Sonuçlarına ilişkin basın açıklamasına göre, ortaöğretim düzeyinde 254, ön lisans düzeyinde 2, lisans düzeyinde de 106 olmak üzere toplam 362 kadro boş kaldı. ÖSYM'nin Ek Yerleştirme işlemine ilişkin basın duyurusunda, yeni kadrolarında ek yerleştirmelerde olacağı açıklandı. Ancak, ÖSYM'de çalışan arkadaşlarımızdan sitemize gönderilen bilgilere göre bu mümkün olmayacaktır. Ek yerleştirmelerin bir buçuk milyon kişiyi ilgilendirdiği düşündüğünde ek yerleştirmeye konu olacak kadroların çok sınırlı sayıda olduğu açık olarak gözükmektedir. Dolaysıyla binlerce memur adayı boş yere kitapçığı alacaktır.

Zaten çok zor şartlar altında yaşan memur adaylarının, bu tür yollarla yeni gelir kaynakları olarak görülmesini önlemek amacıyla ÖSYM Başkanlığı bu kez mutlaka boş kadroları internetten yayınlamalıdır.

ÖSYM'nin yapacağı uygulama hem kurum prestijini etkileyecek hem de güvenilirliğini arttıracaktır.

Memurlar.NET olarak bu uygulamanın takipçisi olacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber