4/B'li Alınmadı, Çalışan 4/B'liler Nakil Oldu

2008 yılı KPSS tercih işlemleri dün sonuçlandı. Yerleştirme işlemlerinde, hukuki anlamda, daha önce 4/B'li olarak yerleşenlerin "yeniden başvuramaması" gibi bir sınırlama getirilememişti. Bu nedenle, yüksek puan alan ancak nakil olamayan ve bulunduğu yerden memnun olamayan 4/B'liler yeniden yerleştirmeye katıldı ve 2008/1 KPSS tercih işlemleri bir anlamda çalışan 4/B'lilerin yer değiştirmesini sağladı. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4/B'lilerin en önemli sorunu iş güvencesi ve yer değiştirme işlemleridir. Kurumlar arası nakil hakkı bulunmadığı gibi kurum içi nakillerde de büyük bir sorun yaşanmaktadır.

Yaşanan bu sorunlar genel bir tatminsizliğe, bu tatminsizlik de 4/B'li adayların en küçük fırsatlara hemen sarılmasına neden olmaktadır.

Sağlık Bakanlığının 6 bin kişilik 4/B'li yerleştirme işlemlerine işte bu genel tatminsizlik damgasını vurdu. 2006 sınavında Sağlık Bakanlığına 4/B'li olarak yerleşen adaylar, hukuki bir engel olmadığı için bir kez daha yerleştirme işlemlerine girdi. Sonuçta, puanlarda hiçbir düşme meydana gelmedi. Sadece yüksek puan alan ve şuan çalışan 4/B'liler yer değiştirme imkanı elde etti.

Çalışan kişilerin bir kez daha yer yerleştirme işlemlerine alınmasının getirdiği bu sorun personel ihtiyacı sorununu çözmek için başvurulan KPSS tercih işlemlerini anlamsız hale getirmiştir. Zira çalışan 4/B'liler yer değiştirmiş ve bir çok kadro yeniden boş kalmıştır.

KPSS adaylarının bu konuya ilişkin aşırı rahatsızlığı ise memurlar.net forum sayfalarından takip edilebilir.

Sağlık Bakanlığı bir çok kadro boşalacağı önümüzdeki dönemde yeniden tercih işlemi almakla karşı karşıya kalacaktır.

Tüm sorunların çözümü için 4/B'li personel alımlarının da merkezi memur yerleştirme işlemlerine dahil edilmesi gerekmektedir. Bu sadece 4/B için değil sistem dışında kalan askeri personel alımları ve Adalet Bakanlığı memur alımları için de uygulanmalıdır.

Bunun için bir Bakanlar Kurulu kararı alınması yeterlidir. Başbakanlığın veya Devlet Personel Başkanlığının gerekli koordinasyonu sağlamasını umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber