Flaş! İstanbul Davutpaşa'da bir iş merkezinde patlama oldu: 20 ölü ve çok sayıda yaralı var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu Prestij İş Merkezi'ndeki yangında ölenlerin sayısının 20'ye çıktığı belirtildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Zeytinburnu'ndaki Prestij İş Merkezi'nde meydana gelen patlamada ölü sayısının 19 olduğunu açıkladı. Vali Güler, olayla ilgili bir heyet oluşturulduğunu söyledi.

Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Vali Muammer Güler, patlamada hayatının kaybedenlerin sayısının 19 olduğunu, yaralananların ise 70'in üzerinde olduğunu ifade etti. Vali Güler, patlamayla ilgili bir heyet oluşturduklarını, heyetin çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Muammer Güler ayrıca, patlamanın iş merkezinde bulunan ve maytap imal edilen bir atölyede meydana geldiği yönünde kendilerine bilginin ulaştığını söyledi.


Sümeyra Ergincan'ın haberi

İstanbul Davutpaşa Çiftehavuzlar'da 5 katlı bir iş merkezinde çorap fabrikasında 09:45 sularında bir patlama meydana geldi. Gelen ilk bilgilere göre patlamaya buhar kazanının neden olduğu söylenmişti. Vali Muammer Güler'in son dakika açıklamasına göre ise patlamanın ruhsatsız çalışan bir maytap deposu ve havai fişek atölyesinde yaşandığı bildirildi.

Patlama konusunda diğer iddia ise kot taşlama-yıkama veya çorap makinalarının da patlamaya neden olduğu yönündeydi.

Patlamayla birlikte binada çökmeler yaşandı ve binanın 5. katında da yangın çıktığı bildirildi. Göçük altında ağır yaralıların bulunduğu iletildi. Önce iki küçük daha sonra 1 büyük patlamanın yaşandığı patlamalar sonucunda binanın 3 katının çöktüğü görülüyor.

Ölü sayısının 17, yaralı sayısının 4'ü ağır olmak üzere 68'e yükseldiği bilgisi ise resmi makamlarca teyid edildi. Ölenlerin 8'i iş merkezinin hemen yanındaki otopark'ta, 11'inin ise binanın içerisinde yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Patlama bölgesine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi.Patlama bölgesine güvenlik, olay yeri inceleme, doğalgaz, arama kurtarma ve il sivil savunma ekipleri de ulaştı.

Sağlık ekipleri güvenlik nedeniyle binaya tam olarak giremediklerini herhangi bir doğalgaz patlaması olma ihtimali üzerinde durduklarını bu nedenle binanın diğer tarafına ulaşamadıklarını vurguladı.

112 Acil Servis Başhekimi Metin Aslan, 40 kadar yaralının olduğu 16 yaralının hastanelere sevk edildiğini ve 10 kadar vatandaşın enkaz altında olabileceğini ve yaralıların en yakın hastane Vakıf Gureba, Haseki, Samatya ve Bakırköy Eğitim ve Araştırma hastanelerine sevk edildiğini belirtti.

Ağır yaralı olarak Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların isimleri şöyle: Selahattin Duka, Refik Yılmaz, Ümit Güçtekin, Rıfat Akarsu. Haseki hastanesine nakledilen bazı vatandaşların isimleri şöyle: Nuriye Şahin Kamuran Koç, Sedat Olur, Nazım Kekiş.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydında olay yerine ilk ulaşanlar arasında idi.Patlamanın Maltepe Mahallesi Siteyolu Sokak 44 numarada 5 katlı bir iş merkezinde olduğunu büyük patlamadan sonra 3 katın çöktüğünü aktardı. İş merkezinin 19 bin 652 m2 alanda yeşleşmiş olduğunu ve yapının 1988 yılında inşa edildiğini ayrıca merkez içinde 136 iş yerinin bulunduğunu kırtasiye, ambalaj, plastik, kot, çorap atölyelerinin hizmet verdiğini bildirdi.

Görgü tanıkları küçük patlamadan sonra binanın etrafında toplanan kalabalığın bir kısmının da sonradan gerçekleşen büyük patlamayla birlikte atrafa saçılan parçalar tarafından yaralandıklarını söylüyor. Ayrıca Zeytinburnu sakinleri de sitenin beledi tarafından denetimsiz olduğu hemen hemen her yıl patlamanın olduğunu izlenimlerini aktardılar.


Patlama yaşandıktan sonra ulaşan ilk bilgiler

İlk belirlemelere göre 16 yaralının tedavi altına alındığını belirtmiş ve enkaz altında 20 kişinin daha olduğu tahminini iletmiştik.

Yine patlamanın olduğu ilk bir saat içinde İstanbul İl Sağlık müdürü Mehmet Bakar ölü sayısının 17'ye yükseldiğini 3'ü ağır 40 kişinin yaralı olduğunu, patlamadan hemen sonra ise iş yeri komşularının bazı yaralıları kendi imkanlarınca çeşitli hastanelere kaldırdıklarını bu sebeple yaralı sayının netleşemediği bilgisini de aktarmıştı.

İl Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü İbrahim Berber'de ölü sayısının 8 olduğunu teyid ettikten hemen sonra Vali Muammer Güler ölü sayısının 11'e yükseldiğini belirtmişti.Güler, patlamanın nedeninin henüz netleşmediğini ayrıca patlama hususunda terör bulgusu olmadığını eklemişti.

İstanbul Valisi Güler ile Kadir Topbaş, olay yerinde inceleme yapıyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah patlamanın yaşandığı bölgeye geldi

İstanbul Valisi Güler ile Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, patlamanın meydana geldiği bölgeye gelerek incelemelerde bulunduve görgü tanıklarını dinledi. Çöken binanın karşısındaki binada torba içerisine cesetler olduğu görüldü. Patlama nedeniyle çevre binalarda büyük hasar meydana geldi. Görgü tanıkları küçük patlamanın ardından büyük bir patlama meydana geldiğini söyledi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber