Anavatan'lı Özdoğan: Sağlık sistemimiz hükümet tarafından felç edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Özdoğan, sağlık sisteminin, bu hükümet tarafından felç edildiğini savundu.

Özdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelerin, insan yoğunluğundan yürünemez halde olduğunu savundu.

AK Parti'nin, sekonder sağlık hizmetlerinin gelişimi konusunda hiçbir gayretin içinde olmadığını ileri süren Özdoğan, "AKP'nin sağlık alanında yatırımdan anladığı; kendine yakın sermayeye özel hastane açtırıp, hastaları kamu hastanelerinden bu özel hastanelere doğru yönlendirmektir" dedi.

AK Parti'nin, kamu hastanelerine hiçbir yatırım yapmadığını, kaynak ayırmadığını, ve hastaları fiziki koşul baskısı ile özel sektöre kaydırmaya çalıştığını öne süren Özdoğan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dünyanın tüm saygın ve vatandaşını koruyan devletleri, vatandaşlarına sağlık sigortası kapsamında hastane ve uzman bakım hizmeti sunarken, AKP, vatandaşımızı kamu hastanelerinin yürünemeyen koridorlarında bayılma tehlikesine maruz kalmak ile özel bir hastanenin para cenderesine girmek arasında sıkıştırmaktadır.

Koruyucu, önleyici ve tedavi edici sağlık hizmetleri için hükümet bütçe ayırmamakta ve bu alanlara hiç itibar etmemektedir. Sağlık sistemimiz dayanılmaz bir çöküşün son kertelerine gelmiştir. İktidar 6. yılını doldurmak üzeredir ve endişe ile tespit etmekteyim ki sağlık sistemimiz, bu hükümet tarafından felç edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber