Memur yine 840 milyonla masaya oturuyor

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplam 2 milyon 200 bin memurun mali ve sosyal haklarının belirleneceği üçüncü görüşme öncesinde hükümetle sendikalar arasında ipler geriliyor. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin, demogoji yaparak talepleri sulandırmaya çalıştığını ileri sürdü.

KESK Başkanı Sami Evren ise, hükümetin taleplerde revizyon çağrısını ?Bizim talebimiz zaten 72 katrilyon değil, 15 katrilyon. Bunu bir revizyon olarak kabul edebilirler' sözleriyle yanıtladı.

?Sayın Başbakan önce 163 dedi, sonra 164 dedi, dün de 168 dedi. Sanırım yakında başka rakamları da konuşmaya devam edecekler' diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bütün sorunları 15 katrilyon ile çözebileceklerini söyledi. KESK Genel Başkanı Evren, kamu çalışanları için bütçeden ayrılan payın yüzde 12.94 olduğunu kaydeden Evren, toplu görüşmelerde en düşük maaşın 840 milyon, kira yardımının 154 milyon, her çocuk için 38 milyon, çalışmayan eş için 96 milyon lira talep ettiklerini belirtti. Tarafların 30 Eylül'e kadar anlaşma sağlayamaması halinde Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

Hükümet 48 milyon veriyor

HÜKÜMETİN şu anda uyguladığı ekonomik programın istikrar değil, istikrarsızlık programı olduğunu öne süren Sami Evren, bugün yapılacak görüşmelerde de isteklerinden geri adım atmalarının söz konusu olmadığını kaydetti. ?Hükümet samimi ise kamu çalışanına reva gördüğü rakamı masaya getirsin' diyen Evren, yüzde 8'lik zammın gerçekleşmesi durumunda en düşük kamu çalışanı maaşında 48 milyon liralık artış olacağını belirtti.

Evren: Gerçek saptırılıyor

KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin, kamu çalışanları toplu görüşmelerinde, halkı çalışanların aleyhine döndürecek açıklamalarda bulunduğunu savundu. Evren, ?Biz çalışanların maaşlarının asgari geçinme limitlerine çıkarılmasını istiyoruz bakan, yüzde 168 zam istiyorlar diyor. 200 bin liralık kira yardımına yüzde 1000 zam yapsan 2 milyon lira eder' diye konuştu. Hükümetin gerçekleri saptırdığını öne süren Evren, ?Yüzde 13 büyüme gerçekleştiğini söylüyorlar. Hani, bizim cebimizdeki parada bir büyüme söz konusu değil' dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber