Popstar Müftü'den Hakkari Valisi'ne dava

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

HAKKARİ'nin Çukurca Kaymakamlığı tarafından geçen yıl düzenlenen resmi nevruz kutlamalarında sahneye çıkarak şarkı söyleyen Çukurca eski Müftüsü Adnan Zeki Bıyık, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun kendisine verdiği uyarı cezasında ?Makamına ve sanatına hakaret içeren cümleler yer aldığını' savunarak bunun kaldırılması için Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Çukurca Kaymakamlığı'nın izniyle geçen yıl 21 Mart'ta yapılan resmi nevruz kutlamalarında ?Pop Star Müftü' olarak da tanınan Çukurca eski Müftüsü Adnan Zeki Bıyık şarkı söylemişti. Nevruz kutlamalarına Müftü Bıyık'ın yanı sıra Çukurca Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkan Vekili Ahmet Dündan, İlçe Jandarma Komutanı Taner Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Saraçoğlu da katılarak okunan şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. Güzel sesi ile tanınan Çukurca Müftüsü Bıyık, bu programın ardından Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun kendisine uyarı cezası vererek bunu yazı ile kendisine bildirdiğini söyledi. Tayininin çıkması üzerine 6 ay önce Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nden ayrılarak Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'ne müftü olarak atanan Bıyık, Vali Nasuhbeyoğlu'nun uyarı cezasının kaldırılması için dava açtı. Müftü Bıyık, uyarı cezasında ?Makamına ve sanatına hakaret edildiğini' gerekçesi ile Vali Nasuhbeyoğlu hakkında Konya Böle İdare Mahkemesi'ne dava açtığını belirterek şöyle konuştu:

?Geçen yıl Kaymakamlığın düzenlediği resmi nevruz programında sahne almamı ?hafiflik olarak' değerlendiren Vali Nasuhbeyoğlu, gerçekten devlet-millet elele prensibine inanmadığını ortaya koymuş. Eğer devlet- millet el ele prensibine inanmış olsa, hem nevruz programı için talimat verip, sonra da verdiğim konseri ?hafiflik ve makamıma yakışmıyor' gibi sözlerle değerlendirmezdi. Vali bey uyarı cezası ile gönderdiği yazıda onuruma ve şerefime ve sanatıma hakaret ettiği için kendisi hakkında Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtım. Uyarı cezasının kaldırılması konusunda açtığım dava benim lehime sonuçlanırsa, 10 bin YTL tazminat davası da açmayı düşünüyorum.?

Halen Konya'nın Tuzlukçu İlçesi'nde görev yapan Müftü Bıyık, Çukurca'da görev yaptığı süre içerisinde, halka ve öğrencilere verdiği konserlerin yanı sıra Star TV'de yayınlanan ?Popstar Alaturka' programına da konuk olurken Çukurca'yı Türkiye'ye tanıttığını da söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber