Stres'e karşı horonlu terapi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da aralarında doktor, öğretmen, akademisyen ve değişik meslek gruplarına mensup kişiler, "Horon Kursu"na katılarak horon öğreniyor. Kursiyerler, uzman eğitimciler nezaretinde hem horon oynuyor hem de günün stresini atıyorlar.

Trabzon Merkez İlçe Dayanışma Derneği ve İl Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortak yürüttükleri organizasyonla haftanın belirli günleri bir araya gelen bay ve bayanlardan oluşulan değişik meslekleri mensup 35 kişilik grup, uzman eğitimciler nezaretinde hem horon oynuyor hem de günün stresini atıyor.

Merkez İlçe Dayanışma Derneği'nin kültürel etkinlik olarak 3 yıldır düzenlediği horon kursunda bayanlar Seda Ofluoğlu, erkekler de Suphi Ertuğrul nezaretinde horon öğreniyor. Aydın Koçan'ın kemençesi ile eşlik ettiği kursa katılanlar, adeta usta birer horoncu oluyor. 6 aylık eğitimin sonucunda da kursiyerlere başarı belgesi veriliyor.

Kursiyerler, Karadeniz Bölgesi'nin en önemli halk oyununu öğrenmenin hazzını yaşadıklarını dile getiriyor. Bu şekilde gelenek ve göreneklerini yaşattıklarını işaret eden kursiyerler, eğitimlerde hem eğlendiklerini hem de günün stresini attıklarını söyledi.

Trabzon Merkez İlçe Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çakıroğlu, dernek olarak kültürel faaliyetlere önem verdiklerini ve katılım olduğu sürece bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti.

Horon kursunu 3 yıldır yaptıklarını anlatan Çakıroğlu, "Amacımız horon bilmeyen insanlarımıza, horonu öğretmek. Kursa değişik meslek mensupları katılıyor. Çoğunluğu yöre insanı olmakla birlikte, tayinle ilimize gelmiş ve horon merak eden kişiler de var. Bu şekilde horon insanlarımız arasında bir kaynaşmaya da vesile oluyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber