Diyanet İşleri, televizyon kanalı kuruyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından televizyon kanalı kurulacağını söyledi. Bardakoğlu, "Evet bir televizyon kanalı kuracağız, bu doğrudur. Ankara'da televizyon kurulması yönünde birtakım girişimlerde bulunuluyor" dedi.

Erzurum Müftülüğü tarafından düzenlenen Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, tarihi Lala Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip vaaz verdi. Cami çıkışında Erzurumluların yoğun ilgisiyle karşılaşan Ali Bardakoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret ederek, kendisine Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni yayımlanan kitaplarından hediye etti.

Başkan Ahmet Küçükler ise Bardakoğlu'na Erzurum'a özgü Oltu Taşı tesbih hediye etti. Daha sonra İl Müftülüğü'nü ziyaret eden Bardakoğlu, bir gazetecinin, 'Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından halkın istifade edebileceği bir televizyon kanalı kurulacağı doğru mu ? şeklindeki sorusunu cevapladı. Televizyon kurulması yönünde girişimlerin sürdüğünü belirten Bardakoğlu, "Evet bir televizyon kanalı kuracağız, bu doğrudur. Ankara'da televizyon kurulması yönünde birtakım girişimlerde bulunuluyor. Ancak, ne zaman ve nasıl olacağı kesinleşmedi, uzun bir süre alabilir" dedi.

'ERZURUM'A OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİNE UYGUN MÜFTÜLÜK BİNASI YAPILACAK'

Ali Bardakoğlu, Erzurum İl Müftülüğü'nün yeni hizmet binası ile ilgili hazırladığı projeyi de inceledi. Uzun süredir yapılacağı söylenen Erzurum İl Müftülüğü binası hakkında bilgi veren Bardakoğlu, "Müftülüğümüzün önemli bir projesi de Erzurum'un tarihine, kimliğine, mimarisine, ilim ve kültür olma özelliğine uygun bir müftülük hizmet binasının yapılmasıdır. Şu anki hizmet binası Kur'an kursu olarak kullanılıyordu. Erzurum'un şanına yakışır bir hizmet binasına ihtiyaç var. Erzurum'a düzgün, prestijli, dini programların rahatlıkla icra edilebileceği bir müftülük binası inşaa edilecek. Bina Osmanlı, Selçuklu dönemlerini yansıtan taş kaplama olarak düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber