17 bin çevik kuvvet polisi psikolojik destek alacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevik Kuvvet'te zihinsel dönüşüm

Emniyet Genel Müdürlüğü, Çevik Kuvvet'in toplumsal olaylarda orantılı güç kullanımını sağlamak amacıyla, ?Zihinsel Dönüşüm? projesi geliştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı geçen hafta da 81 İl Emniyeti'nde görev yapan 58 psikologu Denizli'de kampa aldı. Dört gün süren toplantıya Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı'nda görevli profesörler de katıldı. Toplantıda, ülke çapında görev yapan 17 bin Çevik Kuvvet personelinin psikologlarca hizmet içi eğitimden geçirilmesi benimsendi. Eğitimlerin temel unsurunu "Kimseyi öteki görmeme" ve "Uzlaşı kültürü" oluşturacak.

KİMSE ÖTEKİ DEĞİL

Psikologlar Çevik Kuvvet polislerine "Kimseyi öteki görmeme" eğitimiyle toplumun tek tip olmadığı herkesin etnik ve kültürel kimliği bulunduğunu anlatacak. Uzlaşı Kültürü ile de toplumsal olaylardaki insanların kendileri açısından bir hak arayışı içinde olduğu ifade edilecek.

HERKESE EŞİT OLUN

Çevik Kuvvet Şube Müdürleri ile psikologlar polislere, "Görev aldığınız tüm gösteri, yürüyüş ve mitinglerde herkese karşı eşit olun. DTP mitingi ile PKK'ya karşı yapılacak bir gösteride aynı tutumu sergileyin. Kimseyi öteki görmeyin" mesajı verecekler. Herhangi bir ilde müdahale edilen eylemde gündeme gelecek olumsuz olay sonrası psikologlar ile aşırı güç kullanan Çevik Kuvvet polisleri bir araya gelecek. Psikologlar bunun altında yatan sebepleri ortaya çıkartacak. Psikolojik sorunlu personel "özel" terapiye alınacak. Psikoloğun çözüm bulamayacağı hallerde ise polisler psikiyatri uzmanlarına sevk edilecek.

KASKLAR NUMARALANDIRILIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü "Zihinsel Dönüşüm Projesi" ne rağmen verilen talimatlara uymayarak aşırı güç kullanan Çevik Kuvvet personelinin belirlenmesi amacıyla da kaskları numaralandıracak. Kasklarda Çevik'in görev yaptığı ilin plakası ile polisin hangi birlikte görev yaptığını belirlemeye yarayacak numara yer alacak. Daha önce yaşanan ve kamuoyunda tepki çeken "münferit" olaylarda aşırı güç kullanan Çevik Kuvvet polislerinin kimliği tespit edilemiyordu.

Kamil ELİBOL/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber